середу, 19 вересня 2018 р.

Meeting times:


І знову про вишиванки!!!

 «Ми проходимо… і не бачимо, а є люди, які цим живуть…», - поділилася своїми емоціями від зустрічі з Тетяною Євсєєвою Катя Деркач з «Profiліц»


         Творча і точна,  бо архітектор, небайдужа  і емоційна, бо голова «Товариства охорони культурної спадщини міста Нова Каховка», Тетяна Миколаївна «показала» нам «Кам’яні вишиванки» Нової Каховки і саме Місто з професійної точки зору.




         Отож, Нова Каховка будувалася, як селище гідробудівників при Каховській ГЕС.  Таке собі містечко «щасливих людей»,  - невеличке і  компактно сформоване.  А завдяки неспокійній душі Олександра Довженка і самобутньому таланту художника-бойчукіста Григора Довженка, перетворилося на місто з унікальним скупченням архітектурних родзинок на одній території.
Над оформленням міста працювала не одна команда людей за екскізами Григора Довженка.
 Фасадні прикраси будинків, фрескові розписи всередині, - монументальне мистецтво,  мистецтво в якому живеш кожен день… Саме за таким принципом оздоблювали Нову Каховку, як  місто-сад і як місто, в якому схований і збережений талант «школи українських монументалістів» геніального художника Розстріляного Відродження Михайла Бойчука.
         Орнаментальні панно, що прикрашають майже кожний будинок  старої частини міста виконанні двома  техніками -  ліплення і різблення по сирому тиньку. Додавало йому чарівності й  колірне рішення кварталів: кожний будинок мав не тільки свій «кам’яний» символ, а й колір…
         Разом із однодумцями, Тетяна Євсеєва займається реставрацією фасадів будинків в історичній частині міста, сподіваючись залишити  для наступних поколінь кам’яний скарб Нової Каховки.




         «Profiліц» не втомлюється запрошувати до Нової Каховки. Місто, багате дивовижними людьми і місцями!!!

 Приїздіть, знайдіть на вулиці Історичній «півника і курочку», анонсовані  Тетяною Євсєєвою, і буде вам щастя;))

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.