суботу, 22 вересня 2018 р.

Каховський магістральний канал


19 вересня 2018 року на підприємстві Управління головного Каховського магістрального каналу для учнів Каховської гімназії, учасників профорієнтаційного проекту «Профікемп», була проведена професіографічна екскурсія з метою ознайомлення з роботою ринкоутворюючого підприємства. 
 

Екскурсію для школярів проводив начальник відділу використання водних ресурсів УГКМК Оселедець Олександр Вікторович, також на екскурсії були присутні директор Каховського міськрайонного центру зайнятості Радченко О.В., заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Каховського МРЦЗ Дашкевич А.В., завідувач бібліотеки Каховської гімназії Стрельчук С.І., вчитель гімназії Кириченко О.В.

 

Оселедець Олександр Вікторович цікаво розповив про історію створення Каховського головного магістрального каналу, основні напрямки діяльності підприємства, його професійну структуру.
Каховський магістральний канал — штучний 130-кілометровий канал, споруджений для зрошування сільськогосподарських угідь та водопостачання сільських населених пунктів Херсонської і Запорізької областей. Свій початок бере з Каховського водосховища. На каналі побудовано чотири шлюза-регулятора, 12 випусків води в міжгосподарські канали, один залізничний міст, 12 автодорожних мостів і один пішохідний. З Каховського каналу починаються магістральні канали Приазовської, Сірогозької, Генічеської, Каланчацької й Перекопської зрошувальних систем. 

 

Основний професійний склад робітників підприємства - це інженер-гідротехнік, інженер-проектувальник, інженер-електрик, машиніст насосних установок, електромонтер з обслуговування електроустаткування електростанцій, наглядач гідротехнічних споруд, електрогазозварник, водолаз ін.. Деякі з цих професій можливо отримати за направленням Державної служби зайнятості, в тому числі на базі Одеського та Львівського центрів професійно – технічної освіти ДСЗ (наприклад, електрогазозварник, водолаз).

 

Школярі відмітили корисність отриманої інформації, яка знадобиться їм під час вибору майбутньої професійної освіти та діяльності. Успіхів Вам!

А.В.Дашкевич

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.