пʼятницю, 28 вересня 2018 р.

Fun-Route інтригує...

Сьогодні учасники команди Fun-Route вивчали нові об’єкти для свого дослідження. Базою засідання була Рахівська районна філія Закарпатського ОЦЗ. В ході зустрічі проведено аналіз загальної характеристики інфраструктури туристично-рекреаційного бізнесу на Рахівщині. 
Рахівщина володіє багатими природнокліматичними, культурно-історичними та національно-етнографічними ресурсами, які створюють передумови для розвитку багатьох видів туризму. 
Карпатський регіон - один з перших у списку з семи потенційних рекреаційних територій в Україні (без радіаційно-забруднених). Регіон відбирався за наступними факторами:
1) геополітичне положення (розташування території, наявність трудових ресурсів, транспортних комунікацій, джерел сировини, енергії, історія розвитку території, традиції та ін.); 
2) наявність рекреаційних ресурсів; 
3) стан туристичної інфраструктури; 
4) попит на рекреацію та туризм; 
5) туристично-рекреаційна політика регіону. 
















Маючи такий ресурсний потенціал, туризм Рахівщини повинен сприяти зміцненню економіки району, наповненню районного бюджету, зростанню добробуту гуцулів, збереженню історико-культурної спадщини, піднесенню духовного потенціалу. 


Найголовнішим у ефективному використанні рекреаційних ресурсів є наявність туристичної інфраструктури. Це готелі, мотелі, будинки відпочинку, пансіонати, санаторії, заклади харчування, транспортні засоби, заклади для розваг, атракції та ін. Ці об’єкти і стануть наступними у проведенні наступної роботи Рахів-Профікемп.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.