вівторок, 25 вересня 2018 р.

Мукачівський Кельт


Мукачево багате на туристичні родзинки, тож є чим здивувати навіть найприскіпливішого туриста. Отже, не гайте часу — подорожуйте рідним краєм! Пропонуємо вам сьогоднішній туристичний маршрут, яким пройшлися і наші профікемпівці і готові розповісти Вам про історію кельтів, які жили на території Закарпаття.

Ви думали, що зустріти скульптуру кельта можна тільки в Західній Європі? Тоді ви помиляєтеся! Він є в нас в Мукачеві, на перилах біля річки Латориця.
Адже в Україні свого часу теж жили кельти. 
Кельт в Мукачево поселився порівняно недавно, в березні 2015 року. Міні-пам'ятник став подарунком городянам від обласного центру Закарпаття. Більше 2-х тисяч років тому біля підніжжя гір Галіш і Ловачка кельти облаштували своє поселення (оппідум). За свідченням істориків, воно було найбільшим на території сучасної України. Жили тут в основному ремісники, що підтверджує велика кількість залізних знарядь праці, які знайшли археологи. На поселення вороги напали раптово, тому і припинило своє існування воно практично миттєво.
Зараз в горі Ловачка, якщо добре пошукати, можна знайти входи в рукотворні печери, де і жили кельти. Якщо ж захочеться спробувати щось смачненьке з кельтським присмаком, то біля підніжжя гори ви знайдете етно-садибу «Кельтський двір». Тут вас пригостять елем, сбитнем і смачними кельтськими стравами.
Але про відвідини «Кельтського двору» ми Вам напишемо пізніше!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.