вівторок, 18 вересня 2018 р.

Професія покоївка

Саша і  Катя досліджують затребуваність професії покоївки у сфері зеленого туризму. Готельно-ресторанний комплекс "Оленка" долучився до проекту, та надав можливість вивчити особливості даної професії.

Покоївка - особа, яка прибирає кімнати та виконує деякі інші хатні роботи, крім готування їжі. В XV — XIX столітті покоївки були обов'язковим атрибутом резиденцій аристократів, поміщиків, купців тощо.
Нині покоївкою називають служницю багатого будинку або працівницю готелю.



В Україні навчають цієї професії в профтехучилищах та ліцеях.

Обов'язки та завдання їх зазвичай стандартні:

Покоївка зустрічає і розміщує гостей.
Здійснює щоденне, поточне і генеральне прибирання номерів і закріплених за нею приміщень загального користування згідно з прийнятою технологією і періодичністю.
Змінює постільну білизну, рушники і туалетні речі після кожного виїзду мешканця, а в разі тривалого проживання — у терміни, передбачені Правилами користування готелями та надання готельних послуг, прибирає ліжка.
Приймає замовлення від мешканців на побутові послуги та забезпечує їх своєчасне виконання.
У разі несправності меблів, телевізора, холодильника, радіоприймача, телефонного апарату, освітлювальних приладів, сантехнічного та іншого обладнання номерів подає заявку черговому на поверсі або адміністратору для проведення ремонту відповідними спеціалістами.
У разі виявлення зіпсованого мешканцями майна та обладнання готелю інформує про це чергового на поверсі.
Стежить за своєю зовнішністю.
Додержується правил і норм безпечного виконання робіт із застосуванням електроприладів, драбини тощо (витяг з посадової інструкції покоївки готелю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.