четвер, 20 вересня 2018 р.

Роза вітрів та "бюро путешествий"


На одному з будинків нашого міста розміщена «роза вітрів». Виготовлений цей вказівник з чорного металу.
Роза вітрів являє собою векторну діаграму, яка характеризує напрямки вітру в досліджуваному місці на основі багаторічних спостережень. Довжини променів, що розходяться від центру діаграми у різних напрямах, пропорційні повторюваності вітрів цих напрямів. Розу вітрів враховують при плануванні населених місць.
За 8 (або 16) румбами відкладають у вибраному масштабі у вигляді векторів значення повторюваності напрямів (у % від загального числа спостережень) або значення середніх (максимальних) швидкостей вітру, які відповідають кожному румбу. Кінці векторів з'єднують ламаною лінією. Роза вітрів враховується при будівництві підприємств гірничої промисловості і найчастіше Роза вітрів використовуєтся в географії.
Профікемпівці дослідили професію географа.
Справжній географ відрізняється справжньою допитливістю, а також працьовитістю і старанністю. Виникнувши ще в часи античності, географія як наука й на сучасному етапі оповита ширмою загадковості та непізнаності. В пересічного громадянина професія географа часто асоціюється з вчителем з указкою біля карти. А між тим, комплексні знання про природу та суспільство дозволяють фахівцям-географам вдало конкурувати на ринку праці. Саме тому вони часто займають і повинні займати важливі пости в органах місцевого та регіонального управління, беруть участь у розробці проектів і програм соціально-економічного розвитку регіонів. Серед них чимало політиків, бізнесменів, працівників сфери мистецтва. Це головна перевага географів перед іншими фахівцями. Географи це фахівці - універсали. Географи це насамперед - дослідники. Географи це проофесіїни - розвідники. Географи це миротворці! Географи - вчені-фахівці з географії!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.