суботу, 22 вересня 2018 р.

Свято вишиванки


 
               Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.
  20 вересня в школі відбулося Свято вишиванки в якому брали активну участь і команда «FIESTA» , що працює за проектом «ПрофіКемпу»  вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. До свята приєдналися й учні 6 та 7 класу. На святі прозвучали відомі українські пісні у виконанні  учасників команди, а  потім команда представила і   театральну сценку про значення української вишиванки в житті кожної людини, її цінність та символічність. Окрім цього, глядачам залу були представлені до уваги відео ролики про особливості української вишивки, секрети візерунків та дизайн  вишиванок у наш час.   

  Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв та традицій свого народу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.