понеділок, 17 вересня 2018 р.

Професії, які ми дослідили в Карпатському Біосферному заповіднику

Орнітолог
Орнітолог - це біолог, що вивчає птахів. Він спостерігає за їх поведінкою в умовах живої природи, мегаполісу і в неволі. Відстежує сезонні міграції. Займається науково-дослідною роботою.

Ентомолог
Досліждує будову тіла та життєдіяльність комах, їх індивідуальний розвиток та еволюцію,  різноманітність форм, розподіл за екосистемами в часі і просторі, взаємодії з довкіллям. 
Сучасна ентомологія використовує різне технічне обладнання, що дозволяє штучно створювати сприятливі умови для росту і розмноження комах. Це дає можливість вивчати навіть рідкісні екземпляри в лабораторних умовах.
Результатом роботи дослідників є відкриття нових видів і вивчення життя і будови комах. Завдяки зібраним даними створюються різні способи боротьби з шкідниками і методи захисту, розробляються технології вирощуючи жуків і личинок в штучних умовах, призначених для корму.

Лаборант
Науковий або технічний працівник лабораторії, наукового або навчального закладу. Стежить за справністю лабораторного обладнання, забезпечує співробітників  наукової лабораторії необхідним для роботи обладнанням, матеріалами, реактивами.
Лаборант систематизує документацію в лабораторії, стежить за її збереженням, за забезпеченням необхідними канцелярськими товарами, виконує різні друковані та графічні роботи на офісній техніці.

Ботанік
Діяльність ботаніка носить науковий характер, він займається дослідженням світу рослин. Як правило, увагу такого фахівця зосереджено на конкретній сфері. Припустимо, одні ботаніки вивчають будову рослин, а інші - особливості їх взаємовідносин з навколишнім середовищем. Представники даної професії працюють як в природних умовах, так і в лабораторіях. Вони також вивчають роботи попередніх дослідників. Це допомагає сучасним ботанікам удосконалити теоретичні відомості про рослини.

Геофізик
Наука геофізика відносно молода. Вона з'явилася в середині XIX сторіччя. Геофізика заснована на розширенні уявлення людини про навколишній світ: він складається не тільки з різних речовин - значне місце займають електромагнітні поля. Їх не можна відчути, але можна виміряти спеціальними приладами.

Сьогодні головні завдання геофізики - вивчення природних ресурсів Землі, охорона навколишнього середовища, контроль над ядерними випробуваннями, складання прогнозів погоди і стихійних лих.

Метеоролог
Науковий фахівець в області метеорології, вивчення атмосфери, погоди і клімату. Метеорологів, що складають прогнози погоди, називають синоптиками

Геолог
Фахівець з вивчення складу і будови гірських порід з метою пошуків і розвідки родовищ корисних копалин. У професії геолога тісно поєднуються рішення виробничих завдань і розробка теоретичних проблем, вивчення природних об'єктів і закономірностей і оцінка можливостей практичного їх використання.
    
Екскурсовод
Людина, що проводить екскурсії по визначних місцях, виставках, експозиціях, музеях, заповідниках, архітектурних спорудженнях, садово-паркових ансамблях і т. д. Супроводжує групи екскурсантів у поїздках. Розробляє тематику екскурсій, маршрути, готує зміст матеріалу, складає тексти, використовує історико-архівні джерела, наукові дані, новітні повідомлення, оновлює методичні розробки, готує інформацію спеціального характеру до доступної форми представлення. Повинний знати методику підготовки і проведення екскурсій, порядок їхнього проведення й обслуговування екскурсантів.
                  
Картограф
На основі знімальних матеріалів, обмірних, графічних, фотографічних, цифрових і текстових даних складає кольорові і чорно-білі карти різного призначення і масштабу. Спеціалізується на створенні геологічних, географічних, зоологічних, кліматологічних, історичних, етнографічних, економічних, історичних, військових і інших карт. 
Іноді займається виключно картодіограммамі, картосхемами або картографічними проекціями. Учені-картографи створюють нові методи і способи складання карт, розробляють сучасні технологічні прийоми збору і аналізу картографічних відомостей.

Вірусолог
Спеціаліст в галузі вірусології - науки про віруси, найдрібніші внутріклітинні паразити, які поширені повсюдно і викликають хвороби рослин.


Для більш  допитливих -  на сайті блогу команди Fun-Route розміщена детальна інформація (професіограма професій). 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.