пʼятницю, 21 вересня 2018 р.

Вивчаємо унікальний фасад у середмісті Мукачева



Сьогодні профікемпівці милувалися унікальним фасадом в самому центрі Мукачева. Під дахом історичної будівлі - друкарні Грінштейна - існує унікальний барельєф.
Будівля розташована у самому серці Мукачева на перехресті вулиць О.Пушкіна та І. Зріні. Втім, містяни рідко звертають увагу на унікальну ліпнину на фасаді майже під самим дахом будинку. Композиція барельєфу зображає працьовитих малюків, які зайняті різною роботою.
Власне, і сама будівля має цікаву історію. Грінштейн побудував цю друкарню наприкінці XIX століття, коли Париж, Будапешт і Прага диктували архітекторам Європи моду на сецесію. Так у Мукачеві з'явились унікальні об'єкти сецесії, одним з яких є колишня друкарня Грінштейна, а згодом торгова палата. Мовиться, що мукачівець Грінштейн розбагатів випадково. Він любив мандрувати, а одного разу дійшов до Парижа, і коли в його кишені залишилася лише одна монета, вирішив придбати лотерейний квиток. І йому неймовірно пощастило – він виграв велику суму і за ці кошти відкрив у рідному місті друкарню. Тут друкували газети, листівки, книжки впродовж майже всього ХХ століття.
Фронтон будинку прикрашає скульптура Меркурія (Гермеса), яку встановили як символ давньої торгівельної слави Мукачево. 
Профікемпівці досліджували професію фахівця туристичної індустрії, мандрівника. Туристична галузь на сьогодні є найперспективнішою галуззю економіки. Світовий досвід та практика економічної, соціальної і політичної стабільності розвинених країн підтверджує той факт, що географічне положення держави, природно-кліматичні ресурси, історичні пам’ятки та здобутки культури стають загальним благом лише завдяки туризму. Зважаючи на сучасні тенденції світового ринку туристичної галузі, підготовка фахівців у даній сфері є нагальною життєвою необхідністю.
Фахівець з туризму: хто він?
Менеджер з туризму – це фахівець, який займається організацією, формуванням, продажем та обслуговуванням туристичного пакету клієнтів. Нині це одна з найбільш затребуваних професій в індустрії відпочинку та розваг. Найвищим професіоналізмом такого спеціаліста вважається вміння розшифрувати мрію клієнта. Для досягнення бажаного результату менеджеру з туризму буде замало виконувати роль пасивної фігури, яка тільки презентує товар, йому потрібно заволодіти увагою клієнта, продемонструвати перспективи майбутніх вражень, помріяти разом про майбутній відпочинок і лише тоді запропонувати його.
Переваги професії:
Основними перевагами даної професії є можливість подорожей (як ділових поїздок, так і купівля путівок за зниженою ціною). А також дана професія в Україні належить до найбільш високооплачуваних. Конкуренція на ринку досить велика, і успіх компанії залежить від того, наскільки менеджер з туризму зможе переконати клієнта вибрати саме їх пропозицію. На даний час вимоги до кандидатів на посаду менеджерів з туризму значно зросли. Роботодавці вимагають знань туристичних напрямків, іноземної мови, володіння навичками комунікації та вищу профільну освіту.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.