вівторок, 18 вересня 2018 р.

ЗНАЙОМТЕСЬ!!! НАША КОМАНДА


     Чому  назва нашої команди саме така? «Feketas children» - «Діти Фекети». Напевно тому, що ми – учні Тур’я-Реметівської загальноосвітньої школи і Федір Фекета наш відомий земляк, легендарний листоноша.
     Федір Фекета народився в селі Тур’ї Ремети в далекому 1789 році. Коли в його рідному селі утворилося ливарне виробництво, що постійно потребувало інтенсивного поштового обміну, Фекета на довгі роки став однією з його центральних фігур. В Ужгороді на нинішній Собранецькій, в будинку під номером 5 (до речі, він зберігся до наших днів) розташовувався пункт обслуговування каретно-поштової лінії “Будапешт – Кошице – Львів”. Саме сюди пролягав шлях Фекети, де він отримував кореспонденцію і повертався назад, щодня долаючи більше 50 км. У його торбі були листи, документи, газети. Одним словом – важлива інформація, яку з нетерпінням чекали люди.
     Ми, його діти, а точніше праправнуки, також хочемо доносити інформацію. Інформацію про минуле нашого краю, яке турботливо бережемо, про сучасність, яка нас хвилює. І все це – заради майбутнього, в якому житимуть наші діти. І використовувати будемо сучасні засоби комунікації – фото і відео-репортажі, нами створений блог у мережі Інтернет (profikemp-perechyn.blogspot.com).
Ми – однокласники, і кожен з нас – яскрава і неповторна особистість. Ми вміємо співати, танцювати, креативно мислити і відчувати себе згуртованою командою, ми відкриті до спілкування  на різних мовах: українською, словацькою, англійською. Наш капітан – Надія Скубенич, лідер і джерело ідей, а ми всі –частинки її натхнення.
     Чому ми вирішили прийняти участь у  проекті «Профікемп»? Тому, що прекрасна нагода вивчити, відвідати і дізнатися про найбільш цікаві архітектурні, природні пам’ятки нашого краю, заглибитись у  світ професій, поспілкуватися з довгожителями  Перечинщини і почути їх цікаві історії про те, «як було колись…». Сподіваємось, що набутий нами досвід вплине на вибір майбутньої професії, наповнить наше життя яскравими барвами нових вражень…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.