понеділок, 24 вересня 2018 р.

Ресторан-легенда "Гагарін та Бокораш"

Ресторан - пам’ятник і музей.

А ось і легенда фантастичної історії про створення ресторану "Гагарін та Бокораш". 


Сталося все у далекому 1966-му році. Саме тоді Юрій Гагарін вперше подався в гори через місток, поруч з рестораном, яким за бажанням, можна перейти на лівий берег Тиси. Завдяки розсекреченню у 1999 році архівів КДБ СРСР стала відома історія випадкового знайомства і справжньої дружби легендарного льотчика-космонавта і героїчного гуцула-бокораша. Вся вона просякнута справжньою романтикою, свіжим гірським повітрям і найчистішою цілющою водою, запахом багаття, смаком річкової форелі і ароматом пекучого боїрча.





Ресторан "Гагарін та Бокораш"  у селі Кваси -  має два зали, терасу, винний дегустаційний зал та власну пивоварню «Ципа»
Тут можна спробувати  традиційні закарпатські страви, які  мають свої, неповторні особливості, рецепти деяких були давно загублені і відновлені з архівів, а декотрі страви вигадані спеціально Оригінальні страви: бограч карпатський, грибна юшка, закарпатський борщ, окрошка на буркуті, халасле (угорська уха), смажениця, короп «по-людськи»






Закарпатська космо-кухня: космо голубці м´ясні, богач у тюбиках, вареники «Космічний світлофор» - червоні, жовті, зелені.



 Лєра Штефанюк, учасниця команди Fun-Route

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.