понеділок, 17 вересня 2018 р.

«Вивчаємо професію пивовара»


Цікавою та дуже пізнавальною стала мандрівка нашої команди «MunkachBand» на фестиваль крафтового пива «Варишське пиво» в парк «Перемоги» з метою дослідження професії «пивовара».
В 1701 році в Мукачеві в мікрорайоні «Підгоряни» Ференц Ракоці II своєю грамотою заснував пивоварню, першу на території сучасної України. Тому і виникла ідея створення фестивалю «Варишське пиво», щоб продовжити та відновити пивні традиції Закарпаття. На фестивалі представлені крафтові пива Закарпаття з 11 пивоварень. «Крафтове» пиво - це пиво ручної роботи.
Профікемпівці зустрілись та поспілкувалась з Михайлом Ганічкою, власником Закарпатської броварні «Графська», яка є єдиною пивоварнею в нашому місті. Михайло Михайлович розповів, що спочатку він довго вивчав справу, читав літературу, а потім разом з помічниками змайстрував справжню пивоварню, де став її інженером і проектувальником. І все в нього вийшло!
Концепцією його продукту є максимальна кількість здорових та натуральних складників. Пиво є хорошим продуктом, якщо воно справжнє, живе, натуральне та автентичного рецепту. На сьогодні виготовляють ячмінне пиво, літом сезонне з цедрою апельсина, м’яти, кардамону, яке дуже подобається споживачам.
Професія «пивовар» відома з давніх віків. Щоб опанувати її та стати пивоваром, потрібно бути надійним, виконавчим, цілеспрямованим, мати добре розвинені вкусові рецептори, розбиратися в біохімічних процесах, вміти робити хімічний аналіз продукції. На сьогодні, це дуже затребувана професія на ринку праці. Після її опанування, пивовари працюють на пивоварних підприємствах, пивоварнях та в ресторанах.
Профікемпівці висловили щиру вдячність місцевому пивовару за цікаву інформацію про броварську справу та професію пивовара.





!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.