четвер, 20 вересня 2018 р.

Олександр Духнович — видатний будитель краю


З нагоди 190-річниці з дня народження видатного просвітителя, педагога, письменника Закарпаття в нашому місті Мукачівській міській центральній бібліотеці присвоєно імя імені Олександра Духновича (1994 рік). В цьому році виповнюється 215 річниця з дня народження видатного будителя краю.
Уже багато століть мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І, як пише Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Одні з нас захоплюються поезією, інші вважають марнотратством, та байдужих до неї немає. Уже багато століть мистецтво слова, що виповнене енергією «аристократизму духу», називають поезією. І, як пише Ліна Костенко: «Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі». Одні з нас захоплюються поезією, інші вважають марнотратством, та байдужих до неї немає.

Мукачівська міська премія імені Олександра Духновича (надалі Премія) - заснована Мукачівською міською радою на честь одного з найбільш визначних представників культурно-освітнього руху Закарпаття середини ХІХ століття.
Загальна сума Премії становить 240 000 (двісті сорок тисяч) гривень.
Нагородження (присудження) Премією провадиться за розпорядженням Мукачівського міського голови.
Метою преміювання є підтримка та розвиток інтелектуальних та творчих здібностей мешканців міста Мукачева.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.