середу, 23 січня 2019 р.

Команда «MunkachBand» бере участь в урочистому заході до Дня Соборності України в Мукачівській центральній бібліотеці ім.О.Духновича


100-ту річницю проголошення "Акту Злуки" відзначили 22 січня 2019 року в Мукачеві соціальними акціями і урочистими заходами. Сьогодні наша команда профікемп «MunkachBаnd» взяла участь у святкуванні Дня Соборності України в Мукачівській центральній бібліотеці ім.О.Духновича. Під час заходу нам вдалось дослідити це свято в розрізі історії та дізнатись багато нової для нас інформаії. А саме, ми довідались, що День Соборності України відзначається щорічно 22 січня і це свято приурочене до знаменної історичної дати 1919 року, коли було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Ми дізнались, що Соборність землі України – духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність і цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.

Соборність української державності означає, що Україна має свою єдину національну державу, яку створює сам народ, як вільну, суверенну, демократичну, правову і соціальну.
Від часів роздробленості Київської Русі ідея Соборності стала однією з запорук збереження української державності та національного самоусвідомлення. 
Ми молоде покоління незалежної України віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
І ми маємо бути свідомі в тому, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки. Ми будемо плекати все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви покладені на вівтар незалежності, соборності, державності!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.