вівторок, 22 січня 2019 р.

Майстер-клас - опановуємо професію манікюрника

Вікторія, учасниця команди Fun-Route, вже набула певний досвід  у роботі манікюрника і ділиться практичними навиками.  

Манікюрник  — людина, яка проводить догляд за пальцями рук, чистку і поліровку нігтів, виконує нарощування нігтів і дизайн.
Останнім часом зміст праці манікюрниці став більш різноманітним, у ньому застосовуються нові операції. Серед послуг пропонується, крім звичного манікюру, і європейський манікюр, при якому нігті обробляються за допомогою спеціальних приладів. З'явилися можливості для творчості. Сучасний майстер підбирає необхідний для створення задуманого образу колір, відтінок лаку і вручну або за допомогою наклейок та трафаретів створює малюнок на нігтях (рослинний орнамент, візерунки різних стилів). Застосовуються також техніки аплікації й інкрустації.

Важливі  якості

Професія манікюрника передбачає чутливість пальців, хорошу координацію рухів, добру дрібну моторику, нормальне сприйняття кольорів, здібність до кропіткої праці, уміння знаходити контакт с різними людьми.


 Знання і уміння:

манікюрник повинен знати і дотримуватись всіх санітарно-гігієнічних правил роботи; володіти прийомами проведення гігієнічного манікюру, методами догляду за шкірою; розумітися на властивостях різних засобів для догляду; знати особливості різних лаків і вміти їх застосовувати. Потрібно знати ознаки захворювання нігтів і специфіку роботи з проблемними нігтями. Щоб розраховувати на роботу в престижних салонах, необхідно володіти методиками лікування, нарощування нігтів, різними варіантами дизайну нігтів.


Манікюрник повиннен знати: правила і технологію виконання манікюрних робіт; основи санітарії і гігієни при манікюрних роботах; етику і психологію роботи в сфері обслуговування; властивості і призначення застосовуваних матеріалів; призначення застосовуваних інструментів, прийоми користування ними і правила їхнього збереження; способи надання першої медичної допомоги.

Плюси праці: Затребуваність на ринку праці висока. Оплата праці середня, висока. Розвиток уяви та художньої праці, спілкування з людьми.
Професію манікюрниці можна одержати в ліцеях і училищах. 

Мінуси праці: Манікюрниця працює сидячи, з великим навантаженням на опорно-рухову систему і руки, у неї постійно напружені очі; можлива алергія на хімічні склади і лаки (ацетон).

Області застосування: Майстри працюють у перукарнях, салонах краси, косметичних кабінетах і ін.; 
Необхідні якості: емоційна стійкість, уміння ладити з людьми; акуратність і охайність; концентрація уваги; колірна чутливість. 

Перешкоджають успішній професійній діяльності: підвищена нервова збудливість, імпульсивність, неуважність і неакуратність.
Родинні професії: перукар, візажист, фахівець з нанесення татуювань.

Робота не рекомендується людям, що мають захворювання: 
органів дихання (бронхіальна  астма, хронічний  бронхіт  і ін.); 
серцево-судинної системи (серцева недостатність, пороки серця і ін.); 
опорно-рухового апарату (хронічний ревматизм і ін.); 
шкіри з локалізацією на гронах рук (екзема і ін.).


Довгі доглянуті нігті — мрія жінок. 
Завдяки сучасним манікюрним технологіям 
ця мрія може стати реальністю.

Мої роботи:


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.