неділю, 27 січня 2019 р.

Пізнаємо і досліджуємо світ професій. Манікюрниця

 Сьогодні ми розповімо про професію манікюрника.
Краса неможлива там, де немає чистоти і доглянутості. Ірина Володимирівна Закернична – майстер манікюру  знає все про догляд за нігтями. Вона обробляє їх, видаляє кутикулу, надає нігтям правильної форми, наносить лак. За бажанням клієнта, розповідає Ірина Володимирівна, манікюр доповнюють ванночками для рук, масажем. Існує багато різновидів манікюру. Гігієнічна обробка нігтів, з якої починається будь-який манікюр, може проводиться по-різному.   Існують технології, які дозволяють  штучно збільшити довжину нігтя. Є можливість наростити нігті за допомогою пластикових заготовок, акрилу, гелю, біогелю і оформити їх. Для спеціаліста нігті – як полотно для художника. Сучасна мода дозволяє майстру проявити свою фантазію: нанести на нігті авторський малюнок, прикрасити стразами, аплікацією.
      Під час розповіді майстер продемонструвала практичні навики роботи.
   «В індустрії краси, – продовжує Ірина Володимирівна, – постійно з`являються нові технології, методики та засоби. Манікюрнику потрібно постійно вчитися, проходити майстер-класи, курси підвищення кваліфікації. Що я  постійно і роблю. Підтвердженням цього є ряд отриманих сертифікатів та дипломів».
Але саме основне, за словами майстра, – потрібно дуже любити свою професію і добре виконувати роботу, адже професія манікюрник передбачає чутливість пальців, хорошу координацію рухів, добру дрібну моторику, нормальне сприйняття кольорів, здібність до кропіткої праці, уміння знаходити контакт с різними людьми. Манікюрник повинен знати і дотримуватись всіх санітарно-гігієнічних правил роботи, володіти прийомами проведення гігієнічного манікюру, методами догляду за шкірою, розумітися на властивостях різних засобів для догляду, знати особливості різних лаків і вміти їх застосовувати. Потрібно знати ознаки захворювання нігтів і специфіку роботи з проблемними нігтями. Необхідно володіти методиками лікування, нарощування нігтів, різними варіантами дизайну нігтів.

Зустріч команди «Барви Случа» з майстром манікюру була дуже цікавою і змістовною, за що всі учасники їй подякували.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.