четвер, 10 січня 2019 р.

«ПрофіКемп» – проект, який стимулює школярів до розвитку



У переддень світлого свята Андрія Первознавного, котрий є покровителем учнів, у приміщенні Львівського Будинку праці панувала незвична атмосфера, сповнена тепла та затишку. Тут завше людно і гамірно, адже кожного дня сотні безробітних і десятки працедавців намагаються знайти один одного у величезному павутинні, зітканому із тисяч резюме та вакансій. Та вчора, 12.12.2018 року, міський центр зайнятості був особливим місцем зустрічі, адже на навчання у рамках міжрегіонального проекту «ПрофіКемп» з’їхалися шість команд-учасниць із Золочева, Борислава, Стрия, Сколе, Миколаєва та звичайно міста Лева.
Вже зі самого ранку зал для семінарів, де зручно вмостилися за столиками юні краяни, наповнився щирим дитячим сміхом, десятками допитливих оченят, жартами та веселими розмовами.
Розпочати захід запросили директора обласного центру зайнятості Василя Барилюка, котрий привітавши усіх присутніх, побажав їм успіхів і наснаги, сили та впевненості, а ще висловив щире захоплення величезною роботою, яку вдалося здійснити старшокласникам. Він зазначив, що під час реалізації проекту хлопці та дівчата мають унікальну нагоду ознайомитися із переліком затребуваних професій, відвідати успішні підприємства району, поспілкуватися з тими, кому вдалося започаткувати власну справу та найголовніше – зрозуміти, яку трудову стежину обрати у майбутньому.
З основними вимогами конкурсу учнівську молодь ознайомила начальник відділу організації профорієнтації ЛОЦЗ Ольга Огерчук. Нагадаємо, що команда-переможець обласного рівня змагань, яка представить на розгляд журі найкращий власний туристичний маршрут, вразить своєю унікальністю та креативністю, поїде влітку 2019 року у Херсон виборювати перше місце вже на всеукраїнському щаблі.
Василь Ганіткевич, засновник ГО «Ангелик» і соціальний партнер служби зайнятості, повів мову про взаємодію з читачем через мережу Фейсбук, хитрощі до яких можна вдаватися з тим, аби збільшити число підписників, торкнувся питання успішної піар-кампанії, проаналізував результати діяльності школярів і звернув їхню увагу на типові помилки.
З неабияким захопленням гості та мешканці столиці Галичини слухали розповідь відомого львовознавця, екскурсовода, справжнього батяра та непересічної особистості Петра Радковця. Про важливі моменти у роботі з туристами, цікаві історії, які траплялися з гостем, дотепні жарти та корисні поради дізналася дітвора зі слів того, хто миттю може перенести з XXI у скажімо, XVII століття.
Опісля пана Петра зі своєю презентацією виступила Наталія Лятошинська, доцент кафедри інформаційних технологій видавничої справи НУ «Львівська політехніка», котра завдяки мультимедійним матеріалам продемонструвала глядацькій аудиторії як створити туристичний путівник, розповіла про комп’ютерну верстку, підготовку поліграфічної продукції тощо.
Захід фінішував двома майстер-класами з виготовлення сувенірної продукції, які охоче провели художниця Анна Білоус і дизайнер Марія Ладню. Але про вже у новій історії…
А тим часом юні профікемпики попрямували додому, аби втілити усі знання, що отримали у Львівському МЦЗ, у життя. І хай переможе найсильніший!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.