вівторок, 29 січня 2019 р.

Рокитнівщина колядує


Здається, немає світлішого свята, ніж Різдво, коли дім наповнюється пахощами ялинки, світлом мерехтливих вогнів і очікуванням справжнього дива. Кожного з нас сповнюють світлі почуття і віра в добро.
Різдво розпочинається вранці 7 січня. Святкують Рокитнівчани переважно у родинному колі. Сідають за щедрий, але вже не пісний, а багатий стіл. У цей день навідують рідних, друзів, зустрічають одне одного зі словами: «Христос народився!», а відповідають: «Славімо його!».
Так само родиною профікемпівців команда «Варта» напередодні свята Різдва Христового, зібралися в класі Березівського НВК «ЗНЗ I-III ст.-ДНЗ», де вчитель показав презентацію «Різдвяна зірка». Діти глибше ознайомилися з традиціями та звичаями святкування новорічно-різдвяних свят, а також провели наспіви колядок і щедрівок.
Колядувати почали 7 січня після служби в церкві. Ходили з вертепом і зіркою, яка була прикрашена гірляндою, а посередині Ікона Спасителя.  Учасники команди  зібравшись в гурт колядників ходили від хати до хати села Березове, вітаючи господарів та прославляли народження Ісуса Христа. З особливим теплом і натхненням були виконані  не лише добре відомі величальні колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю..», «Нова радість стала», але й самобутні поліські колядки, які виконуються на Рокитнівщині милозвучною говіркою.


Відлунали різдвяні співи, завершились зимові свята, але гарний настрій, оберемок приємних емоцій та незабутніх вражень залишився на цілий рік.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.