пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Команда «Етноfresh»


Команда «Етноfresh» учнів Опорного закладу Демидівський ліцей, яка  здобула перемогу в одному із зональних змагань проекту на Рівненщині, продовжує вивчати рідний край, його звичаї та культуру. Гарним приводом для цього є зимові свята, які розпочались від Дня Святого Миколая.
Українці здавна шанують СвятогоМиколая. Про це можна судити хоча б на підставі того, що в країні зведено велику кількість церков, названих на його честь. От і в селі Дубляни Демидівського району є Свято-Миколаївська церква – одна з найбільших у Рівненській єпархії. Святиня - памятка архітектури місцевого значення, збудована з цегли у 1848 році.
Красень-храм має пять куполів, які освітлюють великий внутрішній простір величної споруди. Фасади храму мають декоративне оздоблення, що робить його неповторним. Особливо цікавими є портали над входами з північного, західного та південного боків. Храм має чудову акустику.

Старожили розповідають, що під час Другої світової війни, коли фашистів почали відтісняти за Демидівку, у церкву випадково влучив артилерійський снаряд, але, на щастя, не вибухнув. Встояла церква і в радянський час, хоча вона була у списку Млинівського райкому партії для перетворення у складське приміщення. Не дарма Святого Миколая називають чудотворцем.
А діти, як завжди, чекають від улюбленого святого подарунків. Не оминув він і команду юних демидівських краєзнавців. У День Святого Миколая директор Демидівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості Михайло Фінюк завітав до дітей, привітав зі святом, подарував солодощі і побажав команді «Етноfresh» перемоги у фінальних змаганнях, які відбудуться в лютому 2019 року в Рівному.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.