пʼятницю, 18 січня 2019 р.

Куди податися вихідними?

ТРІШЕЧКИ ЗИМОВОГО НАСТРОЮ - ВАМ У СТРІЧКУ)) ВЗИМКУ РАЗОМ З КОМАНДОЮ FUN-ROUTE


Де можна покататися на санках та лижах?

добірка гірськолижних курортів Рахівщини
  • Парк культури та відпочинку Буркут (м.Рахів).
  • Гірськолижний курорт «Рахів» знаходиться практично в самому серці Європи, недалеко від її географічного центру. Приголомшливо красиве і мальовниче місто розкинулося серед гір, що обступають його з усіх чотирьох сторін. Місцерозташуванням гірськолижних трас стала гора Менчул, яка знаходиться в південно-східній частині Чорногірського масиву. Гірськолижний курорт має дві траси ТК «Тиса»: протяжністю 1000 метрів; протяжністю 300 метрів. Також ще дві траси в селі Богдан: траса на 1250 метрів; траса на 2500 метрів. Для цих двох спусків є один бугельний підйомник на горі Борщевіца. Невелика довжина трас на горі Менчул і їх рівна поверхня в першу чергу підійдуть любителям спокійного спуску і для навчання. Осягнути секрети гірськолижного спорту тут допомагає штат досвідчених інструкторів. Підйомників на гірськолижному курорті також два - бугельний і мультиліфт для трас на Менчул. Відпочиваючі можуть взяти лижі або інше спорядження напрокат у спеціальних пунктах, розташованих на території курорту. Зі схилів також можна спуститися на снігокатах або санках.
  • Гірськолижний курорт «Ясіня»  в досить великій за мірками Закарпаття селищі , який в зимовий період стає справжньою знахідкою для гірськолижників. Комплекс знаходиться на висоті 650 метрів над рівнем моря між хребтами Свидовецьким та Чорногірським, недалеко від гори Говерли. Саме Ясіня є місцем, звідки піднімаються на самий високогірний курорт України - Драгобрат. Любителі гірськолижного відпочинку люблять Ясіня за те, що тут можна знайти житло за прийнятною ціною, а кататися можна на території Буковеля і Драгобрата, розташованих поблизу. Курорт чудово підходить для тих, кого в першу чергу цікавить відпочинок в Карпатах, а не гірськолижне катання. На території селища є 2 підйомники бугельного типу. 400-метровий підйомник на горі Костирівка обслуговує трасу шириною в 200 метрів з перепадом висот в 70 метрів. Гірка розташована приблизно в 10 хвилинах ходьби від центру населеного пункту і приблизно на такій же відстані від бази відпочинку «Едельвейс». Цей спуск дуже пологий, тому ідеально підходить для тих, хто вперше стає на лижі. Другий підйомник, розташований в урочищі Млаки, обслуговує 800-метрову трасу з перепадом висот в 150 метрів. Навколишні долини гори створили тут унікальні природні умови, завдяки яким сніговий покрив тут лежить з початку листопада по кінець травня. Навіть при температурі вище нуля на схилах Ясіня сніг не тане. Підготовкою трас займаються 2 ратрака, які також піднімають досвідчених лижників на схили гір Близниця і Жандарм. Гості гірськолижного курорту також можуть відправитися на прогулянку на снігоходах або квадроциклах, зайнятися мотопланерізмом або парапланерізмом, а також покататися на санках. Увечері ж можна відправитися в сауну або на дискотеку.
  • Полонина Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт Українських Карпат. Драгобрат ще називають «Карпатська Сибір», так як сніг може лежати з листопада до травня, що є ідеальним місцем відпочинку як для екстремалів так і для початківців.  Розташування – у підніжжі карпатських гір Стіг (1705 м.) і Близниця (1884 м.) в 10 км. від смт.Ясіня. Гірські озера – Івор, Герешаска, Апшінець, Ворожеска . Транспорт. Доїхати на Драгобрат можливо з центру Ясіня тільки на позашляховиках або на «місцевому таксі» (Нива, ГАЗ-66 (10-15 осіб), УАЗ за 30-40 хвилин. 

Гірськолижні витяги у підніжжя гори Стіг: 

    1. «Вершина Карпат» - крісельний, 1250 м., ретрак. 

      2. «Карпатська чайка» - крісельний, 1500 м., ретрак. 

        3. «Вершина Карпат» - бугельний, 800 м., ретрак. 

          4. «Драгобрат – 1» - бугельний, 1000 м., ретрак. 

            5. «Драгобрат – 2» - бугельний, 800 м.ретрак. 

              6. «Оаза» - бугельний, 800 м.ретрак. 

                7. «Вершина Карпат»,«Оаза»«Драгобрат » - для початківців.

                Немає коментарів:

                Дописати коментар

                Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.