Команда "Барви Случа" відкриває для себе нову рубрику "Пізнаємо і досліджуємо світ професій".
Індустрія краси невпинно розвивається. І
професії фахівців, які працюють у цій сфері, завжди були затребуваними та
цінувалися клієнтами. Адже, як кажуть в народі, додати краси зовнішньому
вигляду людині можуть два майстри: один з них – кравець, другий – перукар. А в м. Березне, де кожна жінка хоче бути красивою, привабливою та
неперевершеною навіть у будень, майстри-перукарі особливо потрібні.
У
нашому місті більше 10 салонів
краси. Та знайти хорошого перукаря не так просто. Як розпізнати справді
хорошого майстра намагалася дізнатися
команда «Барви Случа».
У
перукарні, куди ми завітали, з азами перукарського мистецтва ділиться майстер із
20-річним стажем Людмила Олександрівна Стельмах.
«Професія
перукаря зараз на піку моди, – розповідає пані Людмила, – вона дуже популярна.
Можу сказати, що нині багато людей проходять перекваліфікацію. Я також свого часу звернулася до центру зайнятості в
якості безробітного бухгалтера і пішла на перекваліфікацію за професією
«перукар». Після того пройшла ще одні курси «підприємців-початківців» і
отримала одноразову виплату для
відкриття власної справи. Так почалася моя індивідуальна трудова діяльність».
Перукар
робить різні види стрижок, зачісок, фарбування, хімічної завивки,займається лікуванням
волосся, коригує форму вус і бороди. Хороший майстер повинен вміти підкреслити переваги
і приховати недоліки обличчя відвідувача, він може бути фахівцем з жіночих, чоловічих
або дитячих зачісок, або перукарем-універсалом.
А ще пані Людмила
дала поради учасниками команди по догляду за волоссям, правильності вибору косметичних засобів, а
також, як підбирати зачіски, стрижки, колір волосся в залежності
від напрямків моди, призначення та
індивідуальних особливостей клієнта.
На
завершення зустрічі майстер наголосила, що перукар – це робота з людьми.
Тому найважливіше завдання майстра,
аби клієнт вийшов із салону щасливим.
Немає коментарів:
Дописати коментар
Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.