понеділок, 28 січня 2019 р.

Готуємось до екскурсії до головної родзинки нашого туристичного маршруту - замку «Паланок» !


Незабаром наша команда «MunkachBand» помандрує до величної і неприступної фортеці, яка назавжди залишиться однією з найкрасивіших історико-архітектурних пам`яток Закарпаття і є восьмим чудом України - замку «Паланок» .
Перед тим як йти на екскурсію до цієї величної пам’ятки архітектури, ми вирішили «покопатись» в історичних джерелах. Кожен з нас, як і справжній мукачівець, знає багато легенд про замок, його створення, про славнозвісний колодязь та підземні печери, де тримали і катували полонених. Але цього всього недостатньо, щоб ми могли повною мірою розповісти історію цієї величної споруди та її жителів.
І тому сьогодні, ми командою «MunkachBand» завітали до нашої бібліотеки, щоб ознайомитися з книгами та історичними джерелами про фортецю “Паланок”. Гортаючи сторінки низки як сучасних так й історичних книг, нам вдалось дізнатися про замок, його назву і його долю. Подейкують, ніби будівля замку коштувала робітникам великих мук — від того й містечко назване Мукачевим. Інша версія стверджує, що люди з великими муками долали карпатські перевали, щоб дістатись селища. Але існує ще третя, суто прозаїчна версія, позбавлена жодних мук: колись на Латориці стояв млин, на якому мололи борошно — муку. І звідси відповідно і назва.
Побувати у Мукачеві і не відвідати замок “Паланок” — все одно, що гуляти Парижем і не побачити Ейфелевої вежі. Ми грізну фортецю залишили “на десерт”, а впродовж року розповідали вам про своє старовинне містечко, його архітектуру, історичні пам’ятки. Ми хочемо запросити туристів та гостей до нашого міста на зимову мандрівку. Звісно, за день вам все місто не обійти, особливо у холоди. Але тут стільки пам’яток, котрі знаходяться по сусідству одна з одною, про які ми вам вже розповідали що навіть за декілька годин можна побачити багато цікавого і зігрітися, поєднуючи культурні враження з гастрономічним задоволенням від нашої смачної кухні!
Ми радимо туристам та гостям: збираючись до найголовнішого скарбу Мукачева - замку Паланок: приготуйте собі теплий, але зручний одяг і взуття. Тоді піднятися на Замкову гору буде нескладно, насолоджуючись краєвидами міста, що будуть відкриватися перед вами. Башти цієї давньої споруди височіють на самотній горі. Точна дата появи замка Паланок нікому не відома. Однак, перші письмові згадки вказують на 11 сторіччя. За тисячу років старовинний замок, попри безліч кровопролитних битв, що за нього велися, зумів вистояти. І не просто вистояти, а дійти до наших днів практично в ідеальному стані. Зимою Замкова гора та сам Паланок чимось нагадують казку, що стрімко лине до неба… Її хоч один раз точно варто побачити кожному. До речі, підскажемо Вам, що одна з чудесних ідей взимку – провести у замку День святого Валентина зі своїми коханими, тож запрошуємо! Найкрасивіший вигляд замок має при в’їзді у місто з боку м.Берегова, с.Ключарки та с.Ракошино. Звідси й радимо Вам фотографувати! Приїздіть , будемо раді!








Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.