четвер, 31 січня 2019 р.

Fun-Route опановує уроки хореографії

Fun-Route на власному досвіді досліджує мистецтво танцю. Опанувати цей вид мистецтва доволі непросто. Однак те, чим у результаті обдаровують танці, варте наполегливих зусиль. Танці спалюють калорії та роблять тіло пластичним.  Варто тримати себе у ефектній формі у будь-яку пору року, тому фанроутівці пропагуючи здоровий спосіб життя, відвідали Fitdance studio Millennium, де отримали майстер-клас з хореографії. А уроки майстерності фанроутівцям -  люб’язно надавала хореограф Ангеліна Зозулич.





Професія хореограф – це досить широке поняття. Він може бути в складі танцювального колективу, керівником або балетмейстером. Сьогодні популярністю користуються хореографи різних жанрів танцювального мистецтва: естради, балету, народних танців. В обов’язки входить не тільки постановка танцю, але і підбір музики костюма, створення композиції.

Люди, які вирішили освоїти професію хореограф, повинні володіти відмінною фізичною підготовкою і чудовою координацією. Крім очевидної фізичного навантаження, хореограф щодня стикається з емоційними ситуаціями, коли з задуманим номером виникають проблеми. Балетмейстер повинен володіти природною артистичністю, смаком і художнім поглядом.

Особисті якості
Танок: Хореографи повинні чудово знати танець і самі вміти танцювати, нехай і не феноменально. 

Організаційна робота: Ви можете відкрити власну компанію і відповідати за все, що стосується її роботи, за створення, промоушн та організацію твору (у цих галузях організаційні навички також корисні). Ви можете влаштуватися на роботу як художній директор компанії і будете зобов'язані виконувати особливі вимоги, покладені на вас контрактом. Вам доведеться планувати кожну репетицію так, щоб вона проходила без проблем, тому що репетиційне місце і час недешеве й складно знаходяться.

Спілкування: Важливо вміти створити та підтримати контакти не лише з танцюристами, але і з техніками (для реплік, сценічних інструкцій, керування освітленням і т.п.), з іншими артистами, які зустрінуться вам по роботі (музиканти, дизайнери сцени і костюмів), і навіть з людиною, яка буде робити флаєри, афіші та квитки для виступу!

Творчість: Хореографи шукають натхнення навколо себе. Щоб створювати ідеї, необхідно відчувати весь світ мистецтва - скульптуру, фотографію, текст, музику, що завгодно. Хореографічна робота, яка демонструє добре розвинені теми та ідеї, цікава і захоплююча. Незважаючи на те, що оригінальність в ній життєво важлива для успіху, важливо вміти аналізувати твори інших хореографів і використовувати їх досвід, збагачений вашої особистою інтерпретацією.

Плюси і мінуси професії
Переваги:
працюючи у сфері мистецтв, у людини з’являється можливість знайомитися з цікавими творчими людьми. Професійний танцюрист зможе заробити гроші в будь-якій країні, навіть без знання місцевої мови;
постійна мотивація і досягнення нових цілей. На відміну від офісних професій, роботу хореографа навряд чи можна назвати нудною й рутинною;
завжди відмінна фізична форма. Танцюристу для виконання своєї роботи необхідно щодня відточувати майстерність, при цьому зовсім не обов’язково відвідувати спеціальні заняття. Професійний хореограф в силу своєї діяльності просто не зможе набрати зайву вагу;
професія пов’язана з гастролями по різних країнах і континентах. Правда, цього добиваються лише професійні колективи;
ідеальна робота для людей, які займають активну життєву позицію, люблять привертати до себе погляди глядачів;
можливість розвитку власної школи.

Недоліки:
професія пов’язана з ризиком отримання травм;
щоденні репетиції, постановки, виступи забирають багато сил. Молодим людям потрібно бути готовим до відвідування майстер-класів та освоєння нових стилів танцю;
можливі психологічні переживання і депресії;
нерідко весь особистий час хореографа присвячено роботі, що може викликати проблеми з особистим життям.






В ході проведення майстер-класу Fun-Route опанували основні танцювальні терміни. Маленька добірка термінів:
  • Па. Дослівно: танцювальний крок.
  • Пірует. Поворот.
  • Пліє. Перший екзерсис біля верстата, при якому танцівники присідають біля верстата, згинаючи ноги в колінах.
  • Позиції. П'ять основних позицій ніг ​​і відповідні рухи рук.
  • Пор-де-бра. Положення рук і корпусу танцівника.
  • Пуант. Стійка на кінчиках пальців.
  • Верстат. Довга горизонтальна жердина в балетному класі, за яку дотримуються танцівники під час занять.

Коротке відео:

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.