четвер, 10 січня 2019 р.

Еко-торбинки виготовлені власноруч – чудова ідея для сувеніру


У рамках партнерської зустрічі-навчання команд проекту «ПрофіКемп» у Львівському Будинку праці відбувся майстер-клас з розфарбовування еко-торбинок. Понад 60 старшокласників із великою цікавістю дізнавалися від художниці Анни Білоус секрети виготовлення ексклюзивних сувенірів і створення колоритних малюнків. «Такі еко-торбинки може створити кожен, головне в цьому процесі – бажання та ідея. Ці вироби можуть служити і як ужиткова річ, і як оригінальна сувенірна продукція інформативного характеру», – розповіла майстриня.
Аби власноруч зробити зручний і практичний аксесуар, кожна команда заздалегідь підготувала ескіз, що символізує рідний край. «Спільно з учнями ми дуже довго працювали над дизайном. Хотіли через малюнок передати красу довколишньої природи, тож зобразили камінь Дірявець – символ нашого села, річку Колодницю, по якій колись йшли старовинні торговельні судна, книгу як приклад історії та сонце – розквіт древньої цивілізації Великої Хорватії», – поділився думками вчитель образотворчого мистецтва, куратор команди «Білі Хорвати» Юрій Левицький.
Щоби перенести ідею ескізу на полотно, художниця підготувала для старшокласників спеціальні акрилові фарби та продемонструвала техніку відтворення малюнка на тканині за допомогою трафарету. Дівчата та хлопці із великим задоволенням чаклували над торбинками, наносячи на них різні орнаменти та візерунки.
За словами Анни Білоус, після висихання фарби сумка має пройти термічну обробку. Найпростіший спосіб – це пропрасувати її навиворіт. Після чого готовий сувенір можна прати і використовувати безліч разів.

Завдяки проекту «ПрофіКемп» учні з різних куточків Львівської області на якийсь час заглибилися у мистецтво створення еко-сувенірів. Блиск в очах школярів і захоплення цією справою свідчили, що заняття прийшлося до душі, адже була можливість проявити творчість, винахідливість і художній смак!

Тетяна Саранчук,
провідний фахівець із звязків з громадськістю та пресою
відділу інформаційної роботи
 Львівського ОЦЗ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.