пʼятницю, 11 січня 2019 р.

Команда «MunkachBand» запрошує туристів зігрітися виробами з натуральної овчини!




У нас на Закарпатті жоден фестиваль не обходиться без традиційної лавки, де можна придбати для себе вироби з овчини на будь-який смак, від речей повсякденного до домашнього вжитку. В цьому ми, команда «MunkachBand», мали змогу переконатись і на нашому гастрономічному фесті «Червене вино». Лавка переповнена продукцією з натуральної овчини приваблювала до себе туристів як з України так і з-за кордону. Ми поспілкувались із роботодавцями, які любязно розповіли нам про технології обробки хутра та модні тенденції, які дають можливість зробити будь-який виріб з овчини стильним, оригінальним та індивідуальним. Овчи́на виробляється з овечої шкури. Овчина є основним видом сировини для виготовлення шуб, кожухів, хутряних курток, жіночих і дитячих хутряних пальто, шапок, комірів, рукавиць та іншого. У овчини досить давня історія. Розпочинається вона ще з біблійних часів, коли біблійні герої закутували своїх дітей в овечі шкури. Вони зберігали дітей в теплі та сухості. Пізніше єгиптяни навчилися особливостям обробки шкури овчини. Після римляни, які любили розкіш та «красиве життя» запозичили у них цю технологію і з успіхом застосовували її на практиці. З овчин виробляють товари різнома­нітного асортименту. Так, з овчини виготовляють взуття і шкіряний одяг, галантерейні вироби — сумки, портфелі, папки, гаманці, ремені. Шубні овчини йдуть на пошиття натільного без покриття тканиною хутрового одягу, напівпальто, шуб, дублянок, шуб-бурок. Овчини дорослих каракульських овець використовують переважно для пошиття натільних кожушків і кожухів. Шубну овчину фарбують частіше в темний колір. Для підвищення водостійких якостей шкіряну тканину просочують полімерними матеріалами або покривають латексом та плівками. Овчина, оброблена таким чином, набуває красивого блиску, що нагадує лакове покриття.Після обробки з тонкорунної хутрової овчини шиють переважно дамські манто. Хутрова напівтонкорунна й напівгрубововна овчина йде на пошиття верхнього хутрового одягу та інших хутрових виробів.Вироби з хутрової овчини мають високі теплозахисні властивості і добру носкість. Досягнення сучасної технології дають змогу перетворювати зовнішній вигляд овчини — підстригати волося­ний покрив, фарбувати, додавати йому блиску, облагороджувати. Вироби з облагородженої хутрової овчини мають красивий зовнішній вигляд . 
Усім нам давно добре відомо, що овчина благотворно впливає на здоров'я людини. Вироби з овчини несуть в собі різні види впливу на тіло людини, зміцнюючи його життєвий тонус і загальний стан здоров'я. Головним компонентом, який позитивно впливає на організм, є ланолін. Цей компонент входить до складу різних лікарських препаратів, швидко загоюють рани. У овечої вовни його значно більше, ніж у вовни будь-яких інших тварин. Тому даний матеріал впливає на закінчення, розташовані на шкірі. Це призводить до швидкої регенерації клітин.В процесі використання волокна овчини стикаються між собою і створюють електростатичне поле, яке надає позитивний ефект на організм. Під час дотику до шкіри волокна здійснюють невеликий масаж, що підвищує циркуляцію крові. Структура вовни також забезпечує зігріваючий вплив. Створене тепло не тільки збільшує рух крові, але також позитивно впливає на стан нирок, попереку та інших внутрішніх органів. До того ж овеча шерсть дуже активно поглинає вологу, виконуючи прогрівання тіла сухим теплом і тим самим знімаючи болі в суглобах. 
Нам так і хотілось загорнутись в ці теплі, красиві вироби з овчини. А найголовніше - це вироби, які будуть зігрівати Вас навіть у найлютіший мороз. Приходьте на фестиваль та обирайте пледики, безрукавки, капці з овчини від найкращих майстрів!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.