понеділок, 28 січня 2019 р.

Проста домашня випічка від команди Fun-Route

В рамках проекту Профікемп команда Fun-Route проводить майстер-клас з виготовлення домашнього печива.


Майже всі новорічно-різдвяні свята ми відсвяткували і на порозі вже очікує нове - День Святого Валентина.



Тому, активна команда Fun-Route проводить майстер-клас з виготовлення домашнього печива у вигляді сердечок.



Дуже просте у приготуванні але дуже смачне печиво. Домашня атмосфера та дружні відносини команди Fun-Route підтвержується спільними діяннями. Щоб бути професіоналом своєї справи, потрібно  любити те, що робиш. Інколи хобі переростає у роботу. 

 
Завдяки проекту Профікемп фанроутівці випробовують на собі різні види професій та визначають найбільш  пріоритетні для розвитку сфери туризму.
Отже, в ході проведення майстер-класу з випічки печива, команда Fun-Route дослідила професію кондитера.
Кондитер - це професійний кухар, що створює кондитерські вироби, десерти, та іншу запечену їжу. Представників цієї професії можна зустріти у великих готелях, ресторанах і пекарнях. Рідше кондитером називається людина, чий бізнес пов'язаний з продажем кондитерських виробів.
Кондитер займається приготуванням різних видів тіста, начинок, кремів по заданій рецептурі. Випікає і прикрашає продукцію. Це високоякісні, різноманітного виду, смаку та аромату харчові продукти. Більша частина робіт виконується вручну за допомогою спеціальних інструментів, перетворюючи професію кондитера в мистецтво.
Це складна професія яка потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь, передбачає як ручну, так і механізовану роботу за допомогою автоматичних приладів та устаткування: маслорізка, пекарні, змішувачі, ножі, котли, духові шафи тощо. Проводить дуже багато різноманітних операцій: фільтрацію, вимірювання, виготовлення тіста, випікання тощо. Професія кондитера - широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка  багато потребує зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку.


Працювати кондитером може не кожний. Ця професія вимагає від працівника певних індивідуально-психологічних якостей. Кондитер повинен мати хороший невербальний інтелект, високий рівень оперативної пам'яті, концентрації та стабільності уваги, вміння переключати та розподіляти увагу, мати розвинуте наочно-дійове та просторове мислення. Також 
мати стійкий інтерес до художньої діяльності, здібності до професій типу "людина - художній образ": добре ліпити, малювати; розвинену творчу уяву. У кондитера повинна бути розвинена тактильна, м'язова та температурна чутливість, хороший нюх, слух, смак, правильне відчуття кольору, хороша зорова та моторна координація, високий ступінь координації рухів рук.


 


Крім цього кондитер зобов'язаний знати терміни та умови зберігання інгредієнтів та готових продуктів.

Смачного бажає команда Fun-Route


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.