четвер, 17 січня 2019 р.

Завітайте на гуцульську піцу у Кваси

Вікторія учасниця команди Fun-Route проводить дослідження, як гуцули полюбляють піцу ще здавна.




Мало хто знає, але славетні гуцули – жителі мальовничих карпатських вершин здавна полюбляють піцу. Так, так – піцу. Запозичивши класичний італійський рецепт, гірські гурмани дещо переробили його на власний лад, додавши чисто карпатського смаку та колориту. Що з того вийшло, дізнаєтеся, завітавши до казкового села Кваси, що у Рахівському районі на Закарпатті, де нещодавно відкрилася «Гуцульська Піцца».



Заклад вдало розташувався на першому поверсі еко-садиби «Васкул», у мальовничому закапелку Квасів, поруч із природним джерелом мінеральної води. Тож, як будете набирати водичку, апетитні аромати неодмінно заведуть Вас у «Гуцульську Піццу». Традиційна шовдра, копчена підчеревина, карпатські печериці, бринза, приготована на полонині, що в горах понад селом Кваси і навіть моцарела по-гуцульськи – ці та інші місцеві продукти використовують тутешні умільці для нехитрих  шедеврів на тонкому  тісті з рум’яною, ледь хрусткою скоринкою. Усе це, присмачене карпатськими травами, випікається на дровах. Файні ґазди запропонують Вам Гуцульську піцу BBQ, «Екстра» та «Маргариту», а ще «Українську», «Мадярську» та «Чеську». Чудову компанію будь- з них складуть закарпатські м’ясні делікатеси, свіжі салати, суп з карпатськими равіолі, курячі крила з гострим соусом, грінки та кільця цибулі у казані, а також страви на пательні: м’ясо по-гуцульськи та карпатські равіолі, смажені зі сметаною, м’ясом та грибами.



І неодмінно скуштуйте соковиті гуцульські чебуреки з м’ясом, бринзою та чебрецем – такої смакоти не куштував навіть то, хто винайшов чебурек! Усе вище перераховане відмінно смакуватиме зі свіжим ґаздівським пивом, що його варить тутешня «Сільська Броварня – ». Чеське, мадярське, гуцульське та українське класичне лагерне пиво – смачне і освіжаюче, відмінно пасує до піци та інших тутешніх наїдків. Не оминіть увагою і фірмові настоянки власного приготування: карпатська граппа, домашній  молочний лімончелло, карпатський джин, тощо. Завітайте до Квасів і смакуйте життя. І гуцульську піцу під ґаздівське пиво!
















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.