середу, 23 січня 2019 р.

Мило своїми руками


І знову майстер-клас для команди «Барви Случа» від Ольги Володимирівни Одейчук, керівника ГО Асоціації батьків з інвалідністю та особливими потребами «Особливий кіндер». Сьогодні ми розповімо про  виготовлення мила своїми руками.
Мило ручної роботи – це не тільки продукт для догляду за своїм тілом, але і відмінний подарунок. У складі косметичного мила, купленого в магазині, крім гліцерину та інших корисних складових, присутні ще й синтетичні інгредієнти. Вони роблять продукт більш дешевим, але в той же час і менш корисним для нашого організму.

Мило власного виробництва можна доповнювати корисними компонентами на свій розсуд. Тому Ольга Володимирівна розповідає: «Тут відкривається великий простір для експериментів. Ви можете створити лікувальний засіб або продукт, який допоможе вам позбутися проблем зі шкірою. До складу звареного в домашніх умовах або виготовленого на замовлення мила може входити козяче молоко, ефірні олії, трав'яні настоянки та інші корисні компоненти. В основі складу, як правило, використовується суміш масел, що робить продукт максимально корисним. При цьому завжди можна підібрати той набір складників, який не буде викликати у вас ніякої алергії».  І останній важливий момент – домашнє мило може набувати будь-якої цікавої форми, яка вам сподобається. 

Учасники команди  «Барви Случа» дизайнерськи підійшли до створення оригінального гігієнічного засобу . Це – і мильце у вигляді квітів, шматочків торта, сердечок, і косметичні продукти із зображеннями. Діти дійшли висновку, що елітне фігурне мило, зроблене своїми руками, суттєво відрізняється від простого кускового, яке можна купити в будь-якому косметичному магазині. Адже  можете вибирати найбільш  незвичайні форми і ароматні композиції. Найголовніший плюс домашнього мила полягає в його безпеці, оскільки,  куплене в магазині не завжди відрізняється корисним складом. А ось натуральне домашнє мило, як правило, виходить органічним. Особливо, якщо ви знаєте історію його створення або навіть готуєте самі вручну.

Команда «Барви Случа» та їх куратори висловлюють щиру подяку за проведені майстер-класи Ользі Володимирівні Одейчук та бажаємо їй усіх гараздів.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.