середу, 1 серпня 2018 р.

Гра для розуму


 30 липня в центрі міста, біля Каховських дубів відбулась знакова подія - сеанс одночасної гри (на 18 дошках) з юними шахістами Каховки (в основному вихованці шахового відділення Каховської ДЮСШ) та Нової Каховки. До речі, за останні 10 днів - це другий сеанс одночасної гри з шахів в Каховці (перший був 21 липня з каховським аматором Володимиром Семеновим).

 

Цього разу сеансером виступила Наталя Жукова, знаменита українська шахістка, гросмейстер (2010). Дворазова чемпіонка Європи (2000, 2015), віце-чемпіонка світу з бліцу (2012). Заслужений майстер спорту України. Її рейтинг станом на березень 2018 року — 2426 (39-те місце у світі, ІІІ — серед шахісток України). З 1996 року входить до складу збірної України на олімпіадах. У 2006 році в Турині виборола у складі команди золоті медалі. У 1995 році ФІДЕ присвоїла Наталі звання міжнародного майстра серед жінок (WIM), в 1997 - гросмейстера серед жінок (WGM) і в 2010 — гросмейстера.

 


Перед початком партії  «ГУК»у пощастило поставити знаменитості, яка росла в нашому рідному місті, кілька запитань і дізнатися, що:

-          З Каховкою Наталю пов’язує практично Все! Дитинство, батьки, рідні, початок гри в шахи, перші тренери, перші «шахові» кроки в ПК «Меліоратор», підприємець Павло Гребенюк, який допомагав взяти участь у турнірах. 

-          Найулюбленіше місце Наталі – це Набережна, якою вона залюбки прогулюється, коли потрапляє до Каховки, і яку б у першу чергу показала гостям міста наряду з «Легендарною Тачанкою». Тачанка й сьогодні залишається своєрідною візитівкою Каховки, а ще - пісня Свєтлова «Каховка, Каховка…»

-          Одні з найяскравіших спогадів про Каховку – це організація шахових турнірів під час «Таврійських ігор»

-          Легендарна шахістка вважає, що Каховка має потенціал і шанси стати туристичним місцем, але є багато прогалин в інфраструктурі.

Наталя завжди рада опинитися в рідному місті. Саме вона виступила з ідеєю провести сеанс одночасної гри з усіма охочіми. Шанс зіграти з міжнародною гросмейстеркою, заслуженим майстером спорту України з шахів, олімпійською чемпіонкою, дворазовою чемпіонкою Європи, чемпіонкою світу в складі збірної України і почесною громадянкою Каховки у першу чергу був наданий наймолодшим жителям міста. Під час імпровізованого турніру на центральній міській площі відома українська шахистка залюбки спілкувалась з земляками, давала поради дтям і їх батькам.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.