вівторок, 21 серпня 2018 р.

Профікемпівці закликають берегти природу!

Через коротку але потужну зливу у Рахові, було підтоплено понад 50 будинків та десятки автомобілів. У зв’язку з стихійним лихом команда учасників FunRoute взялася досліджувати епіцентр лиха.








Піднімаючись вверх по вулиці Буркут, ми фотографули наслідки стихії.
Та, повернемося до подій 17 серпня 2018 року -  селеві потоки заповнили потік «Буркут». Потік води, гілля, колод та каміння зносив все на своєму шляху. Як наслідок – знищено близько двох кілометрів дороги по вулиці Буркут, а також містки й підпірні стінки мостів, дороги в центральній частині міста. Тому, ми вирішили дослідити професії, які  безпосередньо  задіяні у охороні навколишнього середовища, та професії, які є необхідними під час виникнення надзвичайних ситуацій. 




Отже, «Екологія» та «Технології захисту навколишнього середовища» є актуальними спеціальностями сьогодення. 

Екологи - це ті фахівці, які намагаються пояснити, чому висихають річки, риба гине або влітку випадає сніг. Вони вивчають стан води, землі, повітря, вплив промислових відходів на рослини, тварин і людей. Якщо вміст шкідливих речовин вище критичного рівня, виявляють причини, складають прогноз розвитку ситуації. Фахівці вивчають наслідки запуску космічних ракет, контролюють діяльність шкідливих виробництв, стежать за утилізацією радіоактивних відходів. Вони з'ясовують причини природних катаклізмів і розробляють шляхи найменшого впливу людей на природу.


На жаль, наша  планета   постійно потерпає від стихійних лих. Так, повені, землетруси, зсуви, урагани, бурі, грози, пожежі - завдають важкого, майже непоправного удару на екологію планети. Проте не таким жахливим є вплив на екологію порівняно з наслідками цих стихійних лих для людей. Руйнуються не тільки будинки, а й цілі населення. Стояв собі будиночок, гарне барвисте подвір’я, сільське господарство, все цвіло і процвітало. І тут одна мить і все. Не стало нічого! Нема ні хати, ні стайні, ні господарства, взагалі нічого, тільки, на щастя, люди живі. Адже життя людини – найцінніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.