понеділок, 20 серпня 2018 р.

Тиждень східних культур у Золочівському замку

Неймовірно насичений, цікавий та пізнавальний виявився суботній день для учасників команди «Unicorn».
Спеціально до проведення Тижня східних культур  і лише  один день – 18 серпня в експозиції Китайського палацу Золочівського замку можна було побачити ексклюзивні бонсай з колекції Сергія Касаткіна.
Бонсай – це культура вирощування рослини в неглибокій посудині, а її основний принцип, який вже більше тисячі років використовують майстри бонсай – "через мале бачити велике".

Представлена колекція ще доволі молода, однак цікава тим, що складається переважно з дерев нашої кліматичної зони, зібраних у лісах та горах. Великі, маленькі і зовсім крихітні, виконані у різних стилях, бонсай не просто так вважають одним з найстаріших і найскладніших мистецтв у галузі ботаніки.

Саме цього дня всі бажаючі також мали можливість прослухати лекцію на тему: «Історія, культура та мистецтво Японії»,  про країну контрастів та джерело унікальності, а також про секрети збереження традиційної автентичної культури в умовах сучасності.

Спеціально для гостей Тижня східних культур відбувся показовий виступ традиційних японських бойових мистецтв Айкідо від Федерації Айкідо України та Такемусу Айкі-Бонн. 

Айкідо́ («шлях поєднання енергії») — японське бойове мистецтво. Створене Уешіба Моріхеєм на базі давньояпонських технік джю-джюцу, що увійшли до всеімперської школи Великої Азії. Особливістю мистецтва є використання кидків і захватів. Одна із східноазійських бойових технік самозахисту.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.