середу, 22 серпня 2018 р.

ПрофіКемп у Поморянах (перший день)

Профікемпівці команди Unicorn продовжують подорожувати, вивчати Золочівський край. І цього разу, у вихідні, відвідали неймовірно чарівний куточок "Золочівських Карпат" -  селище Поморяни.

Гостей запросив і супроводжував В. Ляшовський, уродженець с. Поморяни, який закоханий у свій край. Василь твердо вірить і знає, що за кілька років Поморяни стануть справжньою туристичною перлиною. Чого щиро бажаємо!
Смт Поморяни має давню і величну історію. Про назву Поморяни історики дають різні версії про походження, одна із них: у давнину річка Золота Липа, починаючи від села Коропець й до міста Бережани, була одним великим ставом та виглядала, наче море, тому поселення, що виросло над ним, отримало назву Поморяни.

А скільки тут усього цікавого, неочікуваного!
Команда розпочала свою мандрівку з бібліотеки селища, де стала учасницею "Круглого столу". Проходячи вуличками гості оглянули відремонтовану лікарню. З давніх пам’яток збереглися дерев’яна церква Собору Пресвятої Богородиці кінця XVII ст., мурована церква Св. Трійці з інтер’єром кінця XIX ст., кам’яний мурований костел початку XVII ст. – в перший день перебування у Поморянах запрошені мали змогу побувати у цих святинях.
Після екскурсії по визначних пам’ятках селища на молодь з команди «Unicorn» очікував сюрприз: прийняти оздоровчу процедуру, занурившись у чан.


Перший день був наповнений яскравими емоціями та незабутніми враженнями, але подарунки на цьому не закінчилися. Під кінець дня, всі запрошені опинилися на місці, де краєвид захоплює подих.

 Недалеко від с. Поморяни розташована база відпочинку, на території якої всі мали можливість посмакувати смачним шашликом, послухати українських пісень та потанцювати на дискотеці, пострибати на батуті, пограти в більярд, теніс та дружньо поспілкуватися.



Автор відео:
учасник команди "Unicorn"
Олесь Ковальський




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.