понеділок, 27 серпня 2018 р.

Професіографічна екскурсія до редакції районної газети "Зоря Рахівщини"


     06 серпня  учасники кемп-команди #FunRoute" досліджували професії журналіста та оператора комп’ютерної верстки. #Ярослава Пилипюк надала професійну інформацію щодо написання статей та рубрик, на що саме потрібно звертати увагу, щоб зацікавити читача та донести відповідну інформацію у доступній формі.
    Стаття – це науковий або публіцистичний твір невеликого розміру в збірнику, журналі, газеті. Вона відноситься до найпоширенішого, але водночас найскладнішого, з точки зору її написання, жанру журналістики.
   За видами статті класифікують на інформаційні – ті, які носять пояснювальний характер, в яких присутня певна інформація; аналітичні – в яких присутні аналіз та підсумок; художньо-публіцистичні – з яскравою, емоційною силою впливу на читача.
Також, Ярослава наголосила на тому, що стаття має свої головні частини, серед яких виокремлюють: заголовок, вступ, головну частину та висновок.
   Наприкінці заходу учасниками та працівниками редакції обговорено створення рубрики, де #профікемпівці будуть висвітлювати інформацію про пророблену роботу протягом тижня.
    До речі, створений логотип команди, за що особлива подяка #АндріюЗасухіну.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.