середу, 29 серпня 2018 р.

«Казкова діброва»:


Чарівна історія на всі часи…

         В Новій Каховці можна зачаруватися просто гуляючи берегом Дніпра:  величні плавні, веселий парк атракціонів, живописні ландшафти міського парку…

У одному з віддалених куточків якого далекого 1992 року народився унікальний комплекс  сімейного відпочинку «Казкова діброва», - одне з улюблених місць відпочинку і дорослих і  малечі.



         З 1996 року на території комплексу працює ресторан  в якому вас нагодують домашніми стравами, а можуть запропонувати і мангал-сервіс: бажаючи можуть самостійно приготувати улюблену страву на вогні.


Тож  не дивно, що «Діброва» - популярне місце для святкувань днів народжень, випускних і весільних вечорів… От ступаєш ніжкою на вихлясту стежечку сходинок і відразу відчуваєш себе принцесою, Попелюшкою чи ще якось дивовижною дівчинкою;)



         «Казкова Діброва»  - це зелена оаза з безліччю струмків, паркових скульптур , птахів та тварин. 





Опікується «Дібровою» родина Навроцьких. 
Власне,  саме завдяки Михайлові Навроцькому паркова діброва стала казковою. Понад 70 скульптур створені ним власноруч і однозначно вони є візитною карткою комплексу відпочинку.





         Зелені насадження дивують своїм різнобарв’ям і різнотрав’ям… І це не дивно, зібрані і привезені вони з різних куточків України: плющ – з Криму,  ялинки з Карпат…



         «Можливість годувати тварин – одна з унікальностей «Казкової Діброви»  - вважають діти з «Profiліц».
Першими в 1994 році поселилися тут лані і муфлони, а сьогодні понад 150 видів тварин і птахів знайшли свою домівку на даній території парку.


Магніти з їхніми зображеннями бажаючі можуть придбати при вході до парку відпочинку. Власне, як і смаколики для тварин.
         Тварини звикли до людської уваги, вони спокійні і доброзичливі.



Цікаво про що говорив кролик Петрик з дівчатами?))


А родина лебедів які свої пташині секрети повідала нашій Ані?



         Зачарував нас  єнот… про нього взагалі хочеться написати окрему історію … і не одну))  

         До речі, про історії… У 2007 році у видавництві «Наддніпряночка» Олена Навроцька видала книжечку казок для малюків «Сказки Дибровы », героями яких стали реальні мешканці парку: поні Малюк, козенята Шутка і Квіточка та нутрія Варька.





         Складається враження, що казки подібно мурашкам бігають самі собі по зелені парку… Саме через це, за воротами «Казкової діброви» ступати хочеться неквапливо і обережно, вдивляючись в кожний куточок цієї дивовижної місцини, щоб ненароком не прогавити свою казку;))
                 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.