понеділок, 27 серпня 2018 р.

Пітя і Бонд вели профікемпівців до підніжжя гори Шоймул


   В той час, коли хтось просто відпочиває - #FunRoute Рахів активно відпочиває. 
12 серпня ми мали нагоду пройти кінно-піший маршрут до гори Шоймул за сприяння Кінні Прогулянки Рахів. Море позитивних вражень та емоцій зашкалює. Підтримати профікемпівців прийшли учасники клубу "Блогери".
    Пітя і Бонд, так називають коней, гуцульської породи, провели нас до підніжжя гори Шоймул, на висоту 820 метрів над рівнем моря. На шляху нам відкривалися нові краєвиди міста та гір. Дух перехоплює, а особливо їдучи на коневі. Майстер своєї справи, справжній гуцул - гід Михайло, захоплююче розповідав про своїх улюбленців. Насамперед коней потрібно любити, адже це так би мовити друзі, які проживають поруч з тобою близько 30ти років. В 1979 році гуцульські коні одержали статус реліктової породи і були взяті під охорону. Мабуть, що назва породи походить від назви гуцулів — субетносу українців, що живуть у гірських районах. Багато вчених вважають, що гуцульський кінь є прямим нащадком тарпана-лісового і степового дикого коня мишастої масті (кольору), який довго зберігався на Півдні, а зараз повністю знищений. Перша письмова згадка про Гуцульського коня датується початком XVII століття (1603 рік). У творі Дорогостайського «Гіппіка» («Конярство») про нього пишуть: «спокійний, але б'є боляче». Але наші коники, нас не били, а навпаки дуже люб’язно і терпляче робили свою справу. До уваги туристів і відпочиваючих, якшо, ви хочете пригостити коня чимось смачненьким, то це може бути цукор "у коцках", як кажуть корінні жителі і ні в якому разі солодощі, які складаються з тягучих жувальних компонентів.
    Догляд за конем теж має бути належним, він включає в себе щоденні процедури та заходи, що проводяться систематично, або у випадку необхідності. До щоденного догляду відносяться: забезпечення тварині кормом і водою; гігієнічні процедури (чистка шкіри і копит, розчісування гриви, купання тощо).
Періодично, у міру потреби, коням надаються ветеринарні послуги, кування.
   Тож, сьогодні ми дослідили і розкрили професію конюха, а одночасно і пройшли новий кінно-піший маршрут, який є неодмінною родзинкою для рахівських мандрівників.  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.