середу, 22 серпня 2018 р.

ПрофіКемп у Поморянах ( другий день)

Після нічного дощу, недільний  ранок  потішив сонцем та  чистим небом.
 Сповнені сил та енергії, юнікорнівці повернулися у Поморяни.  п.Василь очікував гостей біля Поморянського замку.

Замок є пам’яткою архітектури державного значення. Перша згадка про появу замку в Поморянах відноситься до 1497 року. Про історію появи замку, його власників, перебудову написано дуже багато. Поморянський замок був одним із улюблених місць перебування короля Яна Собєського, який за допомогою інженера відбудував його з руїн, значно укріпив і покращив. Згодом замок витримував усі татарські напади і облоги протягом 1687—1695 рр. Після смерті Яна III Собєського замок постійно змінює власників і поступово занепадає. У 1789 році поморянський замок переходить у власність Прушинських. Еразм Прушинський та його син Юзеф надають замку нового обличчя: північне та західне крило розбирають, натомість реконструюють південне і східне. Останні власники поморянського замку – Потоцькі. Вони володіють твердинею з 1876 по 1939 роки. Слід відмітити, що Юрій Потоцький багато зробив і для відродження замку після Першої світової війни, перетворивши його на гарну садибу з мальовничим парком.На даний час, після багатьох перебудов і довгого періоду занепаду він втратив свій первісний вигляд і перебуває в аварійному стані.

12 серпня відкрив для відвідувачів свої двері «Поморянський музей» ( в народі – «Зелений будиночок»). Експозиція розташована поруч із Поморянським Замком.



У с. Поморяни є професійний ліцей, де можна отримати диплом за робітничою професією. Цього дня проходила презентація навчального закладу та професій: кравець та пекар.

Всі відпочивали, розважались та насолоджувались мистецькими талантами Золочівщини і не тільки на
V-ому Фестивалі народної творчості 
«Процвітай Поморянський наш краю». 

А зараз менше слів і просто перегляньте невеликий ролик про неймовірний відпочинок у Поморянах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.