пʼятницю, 31 серпня 2018 р.

Краєзнавчий музей імені Івана Франка!..


Коли під час літніх канікул Профігід - команда Сколівщини в міжрегіональному проекті "ПрофіКемп" подорожувала Тухлею, завітала і до краєзнавчого музею ім. Іванна Франка....

      Краєзнавчий музей — це один із типів народних музеїв.

      Музеї цього профілю збирають, зберігають, вивчають і експонують матеріали, що розповідають про природу, економіку, історію і культуру певного краю (області, району, міста, села).


Краєзнавчі музеї експонують матеріальні пам'ятки і свідоцтва, зібрані на порівняно невеликій території, і репрезентують її краєзнавчу спадщину, а також можуть мати доволі широку експозиційну палітру.


Тому за змістом експонованих предметів краєзнавчі музеї можуть поєднувати особливості музеїв історичного, меморіального, природничо-наукового, етнографічного й художньо-літературного профілів.


В експозиціях і фондах краєзнавчих музеїв збирають геологічні, ботанічні, зоологічні, палеонтологічні, археологічні, етнографічні та інші колекції, знаряддя праці, вироби місцевих промислів різних історичних періодів, твори мистецтва, літератури, народної творчості тощо.


Оскільки с.Тухля, що на Львівщині у Сколівському районі, славиться тим, що його відвідував сам Іван Якович Франко -  видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, учений, громадський і політичний діяч.

І саме у цьому славному селі писав свою відому повість "Захар Беркут"....

Тому і краєзнавчий музей носить назву імені Івана Франка!..


Тут турист чи будь-який інший відвідувач знайде багато цікавого: і книги, і предмети народного вжитку, посуд, ікони, рушники.......


Все стародавнє "родом" з цього краю! Тому можна відчути цю бойківську енергетику та насолодитися нею!!!


Музей чекає бажаючих відвідувачів.....

Далі буде.....

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.