вівторок, 30 жовтня 2018 р.

Команда «ЛюбоSvit» в «Олешки-квест»

       Ми, профікемпівська команда «ЛюбоSvit»,    вивчаючи  історію рідного краю та рекламуючи  цікаві місця,  намагаємося брати участь у всіх заходах, які проходять у місті. Участь у історико- пізнавальній грі «Олешки-квест», організованою   мерією м. Олешки,  стала нагодою продемонструвати здобуті  знання про козацьку добу України та  Олешківську Січ, яка існувала на території нашого міста з 1711 по 1728 роки.


     Існує досить поширена думка, що в запорозькі козаки приймали всіх, хто приходив на Січ і вмів перехреститися та сказати, що вірує в Бога. Проте це не так. Щоб стати справжнім козаком, слід було пройти дуже нелегку школу навчання й скласти суворі іспити, які витримували не всі, тож не всі й ставали козаками.
     Лише після успішного навчання майбутній козак допускався до іспиту на звання запорожця. Такий іспит мав напівжартівливий характер. Спочатку юнак мав з’їсти миску дуже наперченого борщу і випити кварту горілки, опісля чого пройти по колоді, перекинутій між скелями на березі Дніпра, і не впасти у воду.  Наступне випробування — подолати всі пороги, пливучи човном по Дніпру проти течії. На завершення молодик, осідлавши необ’їждженого коня задом наперед, без сідла й вуздечки мав проскакати по степу й благополучно повернутися.
    Але, як для новачків, нам треба було пройти лише п’ять порогів – історичний, науковий, музичний, театральний та творчий.
    З усіма завданнями ми успішно справилися.



https://www.youtube.com/watch?v=u9kXOVCCT4g&feature=youtu.be

     Квест проводився  на набережній нашого міста. Зараз тут проходить багато різнопланових заходів і свят. Нам стало цікаво,  якою ж була ця територія раніше? Про це у наступному дописі!

       Ілля Стопоренко, команда «ЛюбоSvit», м. Олешки  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.