пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Профікемпівці беруть участь у змаганнях з пішохідного туризму


Сьогодні члени команди «MunkachBаnd» взяли участь у змаганнях з пішохідного туризму в парку імені Андрія Кузьменка. Пішохідний туризм — один з найпоширеніших видів спортивного туризму, основною метою якого є подолання групою туристів маршруту по місцевості з місця відправлення до місця прибуття за вказаний проміжок часу. Пішохідний туризм — це звичайно ж єднання з природою, спілкування з однодумцями, але ми не забуваємо і про найголовніше що дає нам пішохідний туризм — здоров’я! Свіже повітря, особлива атмосфера відрізняє пішохідний туризм від тренувань у спортзалі і приносить набагато більше користі для здоров’я. Правильно підібране спорядження, розумний розподіл сил допоможе туристу витягти максимум користі для здоров’я з пішохідного туризму, при цьому отримуючи незабутнє задоволення. Займаючись пішохідним туризмом, який включає в себе не тільки походи по рівній місцевості, а й підйоми на всілякі височини, подолання перешкод, ми не тільки зміцнюємо м’язи, але й розвиваємо мускулатуру і витривалість. Цьому сприяє також і рюкзак за спиною. Однак слід зауважити, що навантаження повинні бути поступовими і потрібно починати з малого — походів по рівній місцевості, ускладнюючи маршрут в міру набуття досвіду. Пішохідний туризм — активний вид відпочинку. 

Ми знаємо, що активний, здоровий спосіб життя сприяє продовженню молодості, чого позбавлені курці і лежебоки. Пішохідний туризм допомагає боротися зі стресовими ситуаціями. Коли ми перебуваємо на свіжому повітрі, в оточенні природи, нервове напруження слабшає, і стрес кудись іде. Більш того, пішохідний туризм це можливість побути наодинці з собою, подумати, що часто дає можливість вирішити складні і часом здаються тупиковими завдання. Пішохідний туризм непорівнянний із заняттями в спортивному залі. Свіже повітря, запахи рослин, сонячне світло дають потужний заряд бадьорості та енергії. Пішохідний туризм сприяє фізичному і інтелектуальному розвитку, підтримці хорошої фізичної форми за рахунок певного періоду перебування в природних умовах навколишнього середовища. Маршрут пішого туризму може містити в собі програму фізичної чи спортивно-оздоровчої підготовки, ознайомлення з історією і культурною спадщиною населення регіону


Ми команда «Munkachband» запрошуємо всіх в Карпати, бо це майже ідеальне місце для розвитку пішохідного туризму. Розмаїття деревного складу на різних висотах, численні полонини з незабутніми краєвидами, бурхливі повноводні річки, гарні озера поєднуються тут з етнографічним розмаїттям і заглибленою в тисячоліття історією.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.