четвер, 11 жовтня 2018 р.

Вшановуємо професію — "військовослужбовець"


Напередодні Дня захисника Вітчизни в Мукачівській міській бібліотеці відбувся профорієнтаційний захід для учнівської молоді. В заході взяли участь учні Закарпатського обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, військовослужбовці та команда профікемпівців «MunkachBand».
Про професію військовослужбовця розповів Стерник Валерій Миколайович – командир взводу ліцею, офіцер-вихователь. «Чому саме ця професія? Відповідь проста: я дуже люблю свою Батьківщину й розумію, що її треба захищати. Ця професія дуже актуальна. Дуже важко визначити, коли ж з’явилися перші військовослужбовці. Якщо подивитися в історію, то військовими можна вважати й вождів племен, які захищали свою територію і народ, і лицарів, які служили на варті держави. В період Великої Вітчизняної Війни мільйони людей вставали на захист Батьківщини, не тільки чоловіки, але й жінки. Почуття обов’язку перед країною вело цих людей на смерть. Практично в кожній родині був військовий, який з гордістю вирушав на війну. Бути військовослужбовцем не так вже й легко. Добре, якщо в світі панує мир, але якщо виникає будь-якиї конфлікт, військовій людині доводиться брати в руки зброю і вбивати ворога. Психологічно не кожна людина готова до цього. Я не вважаю себе жорсткою людиною, тому, напевно, мені теж доведеться перемогти себе».
При погляді на чоловіка у військовій формі та з бойовими нагородами завжди відчуваєш захват, гордість, що в нашій країні є справжні захисники Вітчизни. Адже не кожен може витримати такий шалений темп життя, віддавши свої кращі роки військовій службі. І не багато дівчат, які готові ділити свого хлопця з армією. Вони розуміють, що на них чекають вічні роз’їзди, гуртожитки, полігони. При цьому рідні й близькі знаходяться за сотні кілометрів, а друзі - по всій країні. 
Професія військового — безкорислива професія. Цим відважним людям завжди були притаманні такі риси, як дисциплінованість, відданість, вірність своєму обов’язку й присязі, а також патріотизм, тобто любов до Батьківщини. Вони повинні в будь-який момент стати на захист свого народу та країну .У зв’язку з проведенням антитерористичної операції в Україні військовослужбовцям часто доводиться ризикувати своїм здоров’ям, а іноді й життям.
Команда ПрофіКемпівців «MunkachBand» привітала ліцеїстів майбутніх військовослужбовців з Днем захисника Вітчизни, побажали їм здоров’я, успіхів, бо професія військовослужбовця дуже почесна й важлива. Вона шанована, потрібна, а головне, героїчна! Військовослужбовець — це людина, яка має честь. Не тільки гідність, а саме честь. Це те, що змушує її виконувати обов’язки, зразково поводитися і гордо нести звання захисника своєї країни! Це професія — одна з найважливіших у світі. Професія шановна, героїчна. Ці люди стоять на сторожі миру та спокою. Разом з витривалістю і незламністю вони несуть в своєму серці добро, патріотизм та доблесть, що змушує всіх ставитися до них з повагою. Професія військового — це вибір справжніх чоловіків, вірних синів своєї Вітчизни. На їх сильних плечах лежить величезна відповідальність, яку не можна порівняти з відповідальністю будь-якої іншої професії. За їх широкими спинами — рідна країна, мир в якій вони постійно бережуть. Військові завжди готові прийняти перший удар ворога на себе.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.