вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Профікемпівці відвідали собор.


Наша команда «MunkachBand» мала можливість відвідати Кафедральний собор Почаївської ікони Пресвятої Богородиці та залишитися духовно збагаченими та сповненими надій на щасливе майбутнє, вірою у цілющу силу молитов, які надають наснаги. 
Кафедральний собор Почаївської ікони Божої Матері розташований біля центральної площі Мукачево. Храм збудували в 1993 році на місці будівлі колишньої прикордонної застави, що колись було конторою маєтку Шенборнів. Незважаючи на старовинну архітектуру в цій частині міста, собор тут виглядає цілком органічно. Собор Почаївської ікони Богоматері - одна з наймолодших пам'яток міста Мукачево. В кінці площі з боку вулиці Федорова розташувався світлий храм з надзвичайно красивою архітектурою. Його стиль поєднав у собі стриманість і строгість сучасних європейських храмів з красою і пишністю старовинних давньоруських церков.
Три характерних православних купола грушоподібної форми підносяться над лаконічною прямокутною спорудою. Центральний купол трохи вище бічних. Під куполами у фасадній частині будівлі розташовані три овальні арки. На центральній арці зображене явище Богоматері. Окремо стоїть невелика дзвіниця собору.
Ікона, на честь якої названий собор, відома своєю чудотворною силою і шанується віруючими ще з 16 століття. У соборі розташована кафедра Мукачівської єпархії, яка має дуже давню і непросту історію.
Парафіяни й туристи стверджують, що цей храм має особливу атмосферу. Це велика будівля, у якій панує спокій і затишок. З кожним роком кількість охочих відвідати церкву збільшується.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.