вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Починаємо з себе, або як Каланчацька команда «Fiesta» озеленювала рідне селище.


    Читаючи нашу районну газету «Слава праці» часто друкуються матеріали про неприглядний вигляд нашого селища і особливо його центру. Всі бідкаються, говорять, пишуть, нарікають на владу, а самі нічого для покращення не роблять.  
Нам набридли всі ці розмови, сірість центральної частини Каланчака і на годині спілкування вся команда  «Fiesta»  зі своїм  класом вирішили прикрасити нашу маленьку батьківщину гарними весняними квітами. І в суботу, теплого осіннього дня взялися до роботи.
 Посадковий матеріал, - сортові нарциси та голландські тюльпани, принесли з дому, ще й чималий пакет тюльпанових цибулинок нас нагородила добра людина,  велика любителька квітів, Марченко Ольга Георгіївна. Нашу ініціативу підтримав заступник селищного голови Котелевич О.В.  А в нелегкій роботі зранку і до завершення посадки допомагала озеленювач нашого селища Галина Мирославівна Бондаренко.  
 З великим ентузіазмом почали працювати. Земля надзвичайно тверда, аж лопати скрипіли. Та ми старалися робити гарні ямки для наших квітів. Багато хто з молоді підходили, віталися, запитували, що ми тут робимо, насміхалися,  та навіть  фотографували нас. Та лише один юнак, наш цьогорічний випускник Микола Мосійчук, дивлячись як дівчатам важко копати  затоптану землю, взявся їм допомагати. В ході розмови з ним ми дізналися, що Коля вже курсант Херсонської морської академії, готується до посвяти в моряки. Ми були дуже вдячні йому за допомогу. Далі робота пішла веселіше, коли після занять в  навчально - виробничому комбінаті до нас приєднався  і  наш  десятикласник Котелевич Іван. Ось такою маленькою компанією 5 дівчаток , 2 хлопці та собачка Боня ми висадили 6 кг нарцисів та 13 кг тюльпанів. Прикрасили площу Шевченка, сквер біля  неї, поробили гарні квітники біля будинку райдержадміністрації .  Роботу свою робили якісно, в дизайнерському стилі. Мріємо дочекатися весни і подивитися на результати своєї праці.   
Квіти, які ми  посадили -  багаторічні і сподіваємося, що багато років  будуть наші односельці  згадувати імена  цих дітей, які зробили таку добру справу, це Коваленко Олександра, Нігачова  Вікторія, Сміліченко Юлія, Скоробагач Тетяна, Дичок Серафима, Котелевич Іван, Мойсійчук . Це учні 10 класу Каланчацької ЗОШ№2 та курсант Херсонської морської академії. Разом з тим закликаємо учнів Каланчацької ЗОШ№1 долучитися до нашої акції. Центр селища великий, а квітів зовсім немає. Засадіть і ви якісь території. І разом зробимо наш Каланчак квітучим і охайним.














Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.