понеділок, 15 жовтня 2018 р.

Гори Жандарми

Команда Fun-Route продовжує знайомити з красою Карпат. До вашої уваги гори Жандарми. За результатами досліджень встановлено: Висота Жандарма Першого становить приблизно +1763 м. н. р. м. Вершина дужа гарна. І тут потрібно бути обачним, бо можна залюбуватися красою і гір і обвалитися. Два схили гори досить круті. Кажуть взимку траси на них важкі і небезпечні. Два інших схили досить пологі і безпечні. Сніг тут лежить до травня. 

Гора, нагадує  жандарма, який стоїть на сторожі Карпат. З верхньої точки Жандарма в гарну погоду видно Говерлу. Саме так. На самій вершині встановлено пам`ятний хрест на згадку про загиблих альпіністів. Він служить нагадуванням всім сміливцям сьогодні. 
















Висота Другого Жандарму перевищує позначку +1780 метрів. Ця гора має ще більш крутіші схили. Взимку траси тут підійдуть виключно професіоналам. Біля підніжжя гори розкинулася невелика долина. Навесні вона наповнюється ароматами трав і квітів. Нижній рівень схилів покритий лісами. Тут можна збирати ягоди та гриби. А якщо вам пощастить, то й спробувати особливого лісового меду. А ми тішилися краєвидами та планували наступну подорож сюди вже взимку))



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.