середу, 17 жовтня 2018 р.

Для туристів: оригінальні сувеніри на згадку про мальовниче м.Мукачево


Вже було написано багато статтей про родзинки і визначні місця м.Мукачево, їх історію та створення, ми відвідали цікаві будівлі минулих століть, дослідили різноманітні професії, які були і є актуальними на сьогоднішній час, зробили безліч світлин з пам’ятками архітектури і звичайно ж поділились з Вами. Сьогодні ми вирішили поділитись інформацією з майбутніми гостями нашого міста, а саме: де можна придбати цікаві, неповторні сувеніри ручної роботи на різну тему і різні смаки.

Сьогодні дівчата з команди «MunkachBand» завітали до сувенірного магазину «Souvenirs», який знаходиться на площі Духновича поруч з Художньою школою ім.М.Мункачі – колишньою резиденцією «Білий палац» династії Ракоці. Тут ми мали можливість побачити сувеніри ручної роботи і вибрати собі один з них на згадку про Мукачево, одягнути прототипи пишних святкових плать Ілони Зріні та відчули себе середньовічними вельможами. 
Ілона Зріні власниця Мукачівського замку. На ній розкішне вбрання, на шиї – намисто з дорогоцінних каменів, на руках – персні з діамантами. Княгині 35 років, у неї двоє маленьких дітей, її краса та розум досягли вершини розквіту. Чутки про її вроду дійшли навіть до двору французького короля Людовіка ХІV, а турецький султан Махмед ІV бажав мати її одаліскою свого розкішного сералю. Ілона Зріні – вдова Ференца Ракоці І стала справжньою легендою угорського визвольного руху. Відома тим, що змогла самотужки тримати оборону замку Паланок під час габсбурзької облоги аж три роки. І хто зна, скільки ще протрималася б хоробра і дуже розумна жінка, до кінця віддана своїй справі, якби не зрада найближчого оточення. 
Дуже сподіваємось, що наша інформація стане у нагоді для майбутніх гостів та туристів міста над Латорицею, адже під час пізнавальної та цікавої екскурсії вулицями Мукачева, вони зможуть завітати до цього сувенірного магазинчику і придбати собі щось на згадку про старовинне місто.















Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.