пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Професії в сфері кіно

Учасники команди Fun-Route продовжують досліждувати цікавинки свого унікального краю. Нещодавно, ми відвідали мальовниче гірське озеро Герешаска, де у серпні місяці -  проходили зйомки кіно «Довбуш». Ми приємно вражені, що основні кадри до даної стрічки відзняли саме на Рахівщині. Документально підтверджено,  що народний герой Олекса Довбуш останні два роки свого життя зимував у Ясіня і бойовий табір, де опришки Довбуша збиралися навесні, розташовувався саме на горі Стіг в селі Луги Рахівського району, на кордоні трьох держав.

Пропонуємо переглянути споруди, та певні реквізити, які залишилися після зйомків фільму.




 Щоб показати на дереві справжній мох, його присипали тирсою та фарбували в зелений колір.






Створення кіно — це складний і тривалий процес, у якому бере участь великий колектив людей творчих професій — кінематогра фістів.Основою для постановки фільму є літературний сценарій. Сценаристом називають автора сценарію для фільму, телесеріалу, вистави. Він може вигадати оригінальний сюжет або ж адаптувати існуючий.

Часто автором або співавтором сценарію є режисер-постановник фільму, або кінорежисер. Це одна з основних професій у мистецтві кіно, ключова фігура на знімальному майданчику, що відповідає за художню та сценічну складові картини. До обов’язків режисера входять: визначення загального художнього стилю фільму, керівництво акторами, управління роботою всіх учасників знімальної групи. Як інтерпретатор сценарію він доносить до всіх задум автора. 
Кінорежисер підбирає акторів і актрис (проводить кастинг) на всі ключові й другорядні ролі, враховуючи їхню психологічну та художню сумісність. Адже насамперед від акторської майстерності залежить успіх картини. Основу акторської творчості, як відомо, становить вміння перевтілюватися. Особливість акторської гри в кіно полягає в тому, що, на противагу театральній виставі, фільм можна знімати, починаючи з будь-якого кадру. Тому актору потрібно вміти швидко перемикатися з однієї емоції на іншу, що психологічно достатньо складно. Актор виробляє інтонації, жести, ходу, міміку, які передають з різним ступенем достовірності або театральної умовності манеру поведінки зображуваної особи. Але головна його місія — розкрити внутрішній духовний світ свого героя, показати його характер, виразити думки й переживання. Отже, актор мусить глибоко занурюватися в образ, а якщо він «переграє», то глядач йому не повірить.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.