вівторок, 16 жовтня 2018 р.

Профікемпівці відвідують Успенський собор – символ непохитної греко-католицької віри.


Команда «MunkachBand» відвідала собор Пресвятої Богородиці. Профікемпівців вразили велич, краса та святість цього місця. Кожен задовільнив свої релігійні потреби та помолився за мир в Україні, за свій народ, родину та за себе, також мали можливість поклонилась святиням храму: часточці Животворного Хреста, яка вмонтована в іконі Животворного Хреста та була принесена з Риму; копії Туринської плащаниці, копії Чудотворної Мукачівської ікони Богородиці (Ікона Мукачівської Пречистої Богородиці), (оригінал знаходиться у монастирі Василіан). 
Успенський греко-католицький собор Пресвятої Богородиці розташований на куті вулиць Пушкіна і Федорова. Він був збудований в 1829 – 1859 рр. на місці, де раніше стояв монастир. Розпочав будівництво перший член-кореспондент Угорської академії наук В. Довгович. На дзвіниці собору був поміщений годинник з самого Мюнхена. 1947 року радянська влада передала церкву православному Московському патріархату. Будівлю в 90-х рр. ХХ ст. реконструювали, встановили іконостас, зроблений художником І. Волосянським. Розпис храму здійснений у візантійському стилі. На сьогодні всередині храму знаходиться частка Животворного Хреста, копія Туринської плащаниці. Перед собором – скульптура Богородиці з немовлям. 
Серед відвідувачів храму завжди багато прочан і туристів, які приїжджають у наше місто. Наше місто Мукачево зберігає чарівність європейського духу, і профікемпівці запрошують гостей відвідати стародавні храми, легендарні замки, водоспади і гори, що викликають неповторні емоції та відчуття.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.