середу, 31 жовтня 2018 р.

«MunkachBand» подорожують Мукачівщиною!



Профікемпівці «MunkachBand» подорожують Мукачівщиною!

Цього осіннього дня наша команда вирушила до Коропецької пекарні прокласти запашний, туристичний шлях ! Хліб є основним харчовим продуктом – його виготовлення і споживання перетворювалися на своєрідні ритуали. Самі ж традиції випікання передавалися від матері до дочки. А в наш час підготувавши інгредієнти й натиснувши дві-три кнопки, можна за кілька годин тримати в руках запашну, хрустку паляницю і зробити це можна вдома, не витрачаючи багато зусиль. Проте ще добре знають і дотримуються бабусиних рецептів закарпатські господині, бо справжній ароматний хліб печеться тільки в печі, лише тоді від буде і смачним, і корисним!
Секрет доброго хліба!
Двері до невеличкої пекарні в селі Верхній Коропець, що на Мукачівщині, не зачиняються допізна: як місцеві мешканці, так і гості знають – тут завжди можна купити свіжий смачний буханець. Та й багато хто в усій області знає запашний, свіжий коропецький хліб. Весь секрет запашної паляниці в тому, що випікають її в печі на дровах, аналогів якій немає у цілому Закарпатті. Піч була замовлена та виготовлена в майстрів із Білорусії. Відтоді хліб, який у ній виготовляють, приносить славу маленькій сільській пекарні. Праворуч від печі – два великі чани, в яких замішують тісто. Це, до речі, – єдине, в чому допомагає пекарям машинка. Решта – «ручна» робота пекарів. Хліб у В. Коропці випікають на дровах, особливість пекарні в тому, що вона розмістилася при дорозі. Туристи зупиняються, аби собі прикупити духмяного хліба, також зупиняються цілі екскурсійні автобуси . Також серед клієнтів магазину при дорозі, було чимало відомих людей. Навідувався навіть президент Кучма з делегацією , співак Івана Попович. 
В пекарні працюють дві зміни пекарів , одні вночі випікають хліб, інші вдень виготовляють калачі, тістечка, печиво. Нині випікають у В. Коропці і хліб із кукурудзяної муки, і з висівок, і калачі по-домашньому, і навіть тістечка. У технологічному процесі не використовуються жодні добавки .У цьому, певно, й успіх продукції. Особливого ж смаку хлібу додає те, що печеться на дровах, – розповіла дітям майстер-пекар, який працює тут понад десять років. Така паляниця тиждень не черствіє . Під час відвідування пекарні профікемпівці дослідили професію пекаря . Професія пекаря є почесною та водночас складною . Так, сучасний пекар повинен мати гарну теоретичну підготовку з органічної хімії, основ мікробіології, математики. Кваліфікованому спеціалістові необхідні професійні навички та досконале знання будови та принципів роботи машин і механізмів.
Пекарі мають бути фізично витривалими, спостережливими, охайними. Це творча професія. Хлібобулочні вироби треба пекти з любов’ю та натхненням. Професія пекарів завжди була і залишається почесною в нашому суспільстві. Без хліба немає життя!!!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.