понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Професії сьогодення : погляд з іншого ракурсу від «Веселиків Полісся»


Серце вчителя безкрає,
Як би він його не краяв.

Сучасне життя безупинно змінюється з кожним роком. У нас, дітей, з’являються нові інтереси та нові ідеали… І як часто ми не звертаємо уваги на постійну турботу тих, хто поряд з нами, хто дбає про нас. Ось так ми звикли до вчителів, які щоденно з нами і не помічаємо того, що вони роблять для нашого майбутнього, сприймаючи це, як належне.
Пройшовши цього літа багато доріг з нашим вчителем Сергієм Шевчуком, ми зрозуміли, що вчитель дає не лише знання. Він вчить нас жити, любити свій край, поважати оточуючих. Вчитель вчить нас радіти, співчувати, допомагати, підтримувати в біді і в радості.
Наш Сергій Володимирович вміє все! Знає ой як багато. Його доповнююча розповідь в Інформаційному центрі Рівненської АЕС була вражаючою. А як вміло та вправно він вміє розпалити багаття, приготувати обід на природі, заспівати пісню! Велика душа нашого Вчителя відкриває нам двері не лише у світ знань, а й у багатогранність життя.





                                                                                     
Інженер-оператор АЕС – хто це? Тільки відвідавши Інформаційний центр АЕС, ми зрозуміли, що сьогоднішній інженер повинен бути висококваліфікованим фахівцем, який повинен, насамперед, любити свою професію. Адже – це так відповідально! Саме тут, побувши операторами, ми зрозуміли всю велич і силу атомної енергетики, професіоналізм тих, хто тут працює.






Нас завжди чарує краса та велич природи. А от чи завжди ми готові оберігати і примножувати цю красу? На жаль, далеко не завжди. Ми в цьому впевнились, пройшовши наш туристичний маршрут, де не раз зустрічали наслідки варварського поводження людини з природою. Отож, ми повинні докласти якомога більше зусиль, щоб зберегти красу нашого чарівного поліського краю. Тому ми зрозуміли важливість професії еколога. Можливо у майбутньому хтось із нас обере саме цей фах.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.