неділю, 14 жовтня 2018 р.

Озеро Івор

Команда Fun-Route пропонує поглянути на ще одне гірське озеро Івор. Ще, його називають Драгобратське.  Це знову ж таки озеро льодовикового походження, лежить на висоті 1600 м над р. м., в улоговині видовженої форми, що серед північних схилів гори Близниці. 
Команда Fun-Route, дослідила, що довжина озера 55 м, ширина 21 м, площа 0,1 га. Глибина до 1,2 м (іноді до 1,5 м). Береги складаються з морени. Живиться ґрунтовими й атмосферними водами. Вода прозора, слабомінералізована.
За результатами досліджень виявлено також, що на Івор можна зайти, відпочиваючи на Драгобраті, або ж обрати озеро місцем для ночівлі під час походу Свидовецьким хребтом. Однак зауважте: озеро знаходиться у так званому цирку Близниці*, тобто лежить у високогір’ї на відносно пласкій ділянці. За Івором одразу ж гори змивають вверх (перепад висоти становить майже 250 метрів). Якщо втрапити на вітряну погоду, Івор краще оминати: через такі ландшафтні особливості, місце біля озера нагадуватиме аеродинамічну трубу — сила вітру збільшуватиметься, а рівень комфорту від ночівлі — навпаки.

*цирком називають природну чашоподібну улоговину на схилах гір. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.