вівторок, 23 жовтня 2018 р.

«Шанс» у Радивилівському музеї

Наша команда “Шанс”, не забуваючи про свою головну роль в проекті  ПрофіКемп – дослідити, вивчити, ознайомитись, вирушила в історичний  музей міста. Сьогодні у музейних фондах – 3800 експонатів, що для невеликого Радивилова  – доволі немало. Експозиційні зали музею займають сім кімнат, де відображаються основні сторінки історії та культури краю: від перших власників міста – до сьогодення.
Є матеріали про перебування в Радивилові  відомих людей – письменників Оноре де Бальзака та Петра Козланюка;  уродженців Радивилова: композитора Германа Жуковського, поета Григорія Чубая; про дослідника Берестецької битви 1651 року (відбулася на території нинішнього Радивилівського району) Ігоря Свєшнікова.



Виставковий зал постійно поновлюється персональними виставками митців та майстрів прикладного мистецтва Радивилова і району. Оновлено експозиції у залі Другої світової війни. Традицією стало проведення етнографічного свята «Музейне подвір'я запрошує», де майстри-рукодільники регіону можуть показати свої витвори, поспілкуватись, відчути підтримку та захоплення своїми роботами. Музей займається і просвітницькою діяльністю, популяризацією музейних колекцій.

1 коментар:

  1. Дуже побіжне ознайомлення, а про "дослідити й вивчити" взагалі говорити не випадає...

    ВідповістиВидалити

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.